Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ, що має ліцензію на виробництво спирту, стурбовані рівнем алкоголізму в Росії

    Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл виступив зі спеціальним зверненням з нагоди Всеросійського дня тверезості, висловивши стурбованість масштабами алкогольної загрози.

    «Відрадно відзначити, що за останні роки все більше людей відмовляються від шкідливих звичок і згубних пристрастей, обирають тверезий спосіб життя. Кількість єпархіальних і парафіяльних організацій, що допомагають долати алкогольну та іншу залежність, значно збільшилася. Однак, на жаль, ця проблема, як і раніше, залишається актуальною. Тому важливо і надалі докладати загальноцерковні зусилля для її вирішення», – йдеться у зверненні предстоятеля, повідомляє РІСУ.

    День тверезості був встановлений за ініціативою Синоду РПЦ до перевороту 1917 року, однак за часи «совєтів» його не відзначали, повернувшись до цієї традиції лише в XXI столітті.

    Нагадаємо, російська компанія «Мєзибь» отримала ліцензію на виробництво і поставку спирту, а також алкогольної продукції. Акції компанії належать РПЦ і підприємству «Софріно», що випускає церковне начиння.

    Найсвіжіше

    Популярне