Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще одна помісна Церква де факто визнала ПЦУ

    Віруючим Православної Церкви України радісно читати новину про служіння архієрея ПЦУ з єпископами Олександрійського Патріархату та Еладської Православної Церкви. Тож уже третя Помісна Церква в лиці свого єпископа де факто визнала ПЦУ.

    Архієпископ Житомирський і Поліський Православної Церкви України Володимир співслужив за Божественною літургією архієреям Олександрійської та Елладської Православних Церков.

    Як повідомляє «Релігійна правда», літургію очолив митрополит Лагадський Елладської Православної Церкви Іоанніс.

    Вже не вперше клірики Елладської Церкви співслужать з українськими колегами з ПЦУ, що є фактичним визнанням помісної Церкви України. Однак на цей раз до служби доєднався єпископ ще однієї Православої Церкви – Олександрійської.

    Нагадаємо, що 28 серпня Синод Елладської Церкви підтвердив канонічність надання автокефалії ПЦУ. Водночас привілей остаточно вирішити питання визнання Церкви України було надано Предстоятелю Елладської Церкви.

    Архієпископ Афінський та всієї Еллади Ієронім своєю чергою вирішив не приймати одноосібне рішення, а винести це питання на Синод Ієрархії, який відбудеться у жовтні. Саме тоді Елладська Церква визнає ПЦУ де-юре.

    Найсвіжіше

    Популярне