П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Боротьба за кримський храм ПЦУ: ООН звернулася до РФ з жорсткою вимогою. ДОКУМЕНТ

    Комітет ООН з прав людини знову зажадав від Росії утриматися від виселення Православної церкви України з кафедрального собору Володимира і Ольги у Сімферополі.

    Про це повідомив юрист українського «Регіонального центру прав людини» Сергій Заєць, повідомляє «Інформаційний спротив».

    «Комітет ООН з прав людини знову зажадав від Російської Федерації утриматися від виселення релігійної громади Православної церкви України з кафедрального собору Св. Рівноапостольних князя Володимира і Княгині Ольги в Сімферополі. У той час як на сесії ОБСЄ з людського виміру у Варшаві представники Росії розповідають, що в Криму все добре, в Сімферополі триває захоплення останнього храму», – написав Заєць.

    Він зазначив, що представники ПЦУ повинні звільнити приміщення до 23 вересня.

    У коментарі архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент сказав, що цей лист є «більш жорстким, ніж попередній».

    19 вересня представник Православної церкви України, архієпископ Євстратій Зоря під час наради ОБСЄ у Варшаві закликав міжнародне співтовариство вплинути на Росію, щоб вона виконала свої зобов’язання і не чинила тиск на Кримську єпархію ПЦУ.

    Раніше Комітет ООН з прав людини (КПЛ ООН) в якості тимчасового заходу вже просив Росію не виселяти Кримську єпархію Православної церкви України з кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.

    Найсвіжіше

    Популярне