Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл розпочав надзвичайне засідання Синоду РПЦ і обізвав ПЦУ «розкольницьким угрупованням»

    У четвер, 17 жовтня, у Даниловому монастирі в Москві предстоятель РПЦ Кіріл очолив позачергове засідання Синоду Московської церкви, повідомляє офіційний сайт РПЦ. Відкриваючи засідання, Кіріл заявив:

    «Ваше Блаженство! Ваші Високопреосвященства і Преосвященства! Дорогі члени Священного Синоду Російської Православної Церкви!

    Сьогодні ми відкриваємо надзвичайне позачергове засідання Синоду, присвячене розгляду питань, які виникли в загальноправославному порядку денному в зв’язку з ситуацією навколо України та Української Православної Церкви – через відомі вам дії Константинопольського Патріархату і можливих подальших дій як Константинопольського Патріархату, так і інших Церков, пов’язаних з визнанням розкольницького угруповання на Україні.

    Ви розумієте, що дана тема зачіпає саму суть міжцерковних відносин, та її негативний розвиток може порушити всеправославну єдність. Тому з повною відповідальністю за збереження православної єдності і з повною відповідальністю перед нашими віруючими людьми, перед нашим духовенством і єпископатом ми повинні прийняти сьогодні рішення з тих питань, про які я сказав. І хай допоможе нам Господь!»

    Найсвіжіше

    Популярне