Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники РПЦвУ таки провели акцію протесту біля офісу Зеленського

    Віряни на чолі зі священиками РПЦвУ вночі приїхали автобусами до Києва, щоб з ранку 22 жовтня розпочати протест біля стін Адміністрації президента України проти діджиталізаціі країни. Напередодні акції офіційні представники РПЦвУ відмежувалися від неї, повідомляє РІСУ з посиланням на портал «Релігія в Україні».

    Проект «Країна в смартфоні», який реалізує уряд України з метою переведення країни на електронний документообіг, викликав сплеск протестних настроїв в РПЦвУ. Молитовне стояння біля офісу президента зібрало близько 400 вірян з різних регіонів країни.

    За день до акції офіційні представники РПЦвУ заявили, що не мають до неї відношення, а твердження вірян про отримання благословення на акцію відразу від трьох митрополитів назвали «фейковий інформацією».

    Проте, на акції презентували зразки «Заяви» до медичних установ з посиланням на офіційний документ РПЦвУ: «Для православної людини підписання декларації з лікарем, який надає первинну медичну допомогу, є неможливим, тому що в електронній системі охорони здоров’я ідентифікатором особистості є УНЗР – унікальний номер запису в єдиному державному реєстрі, який згідно з «Офіційної позицією УПЦ з питань розвитку технологій обробки персональних даних та впровадження документів» від 31.05.2013 р має ознаки «імені звіра» – цифрового імені антихриста».

    Дійсно, в цьому документі, оприлюдненому головою Богословсько-канонічної комісії РПЦвУ архієпископом Августином (Маркевичем) «на виконання благословення Священного Синоду УПЦ», є схоже твердження: «Ще на самому початку впровадження ідентифікаторів особистості на Україні Церква не тільки не давала благословення на їх прийняття, але і застерігала суспільство щодо ризиків їх впровадження, попереджала про можливість перетворення у майбутньому цього ідентифікатора в апокаліптичний знак, описаний в Одкровенні Апостола Іоана Богослова, який називається «зображенням антихриста».

    Також вірянам роздавали свіжонадруковані листівки «Біометричний паспорт: точка неповернення», підписані «експертом з оподаткування» Олегом Щербанюком, який, будучи помічником глави Богословської комісії РПЦвУ, раніше становив зразок заяви відмови від ідентифікаційного номера навіть за померлих.

    Таким чином, протестні настрої духовенства і вірян частково були викликані самою позицією РПЦвУ щодо електронних документів і посилені останніми кроками команди Володимира Зеленського з переводу країни на електронний документообіг.

    Священики, які очолювали свої групи парафіян, встановили навпроти входу в будівлю офісу президента ікону і провели молебень, просячи захисту від президентського проекту у Богородиці. Протестанти тримали транспаранти «Вимагаємо видачі паперового паспорта – без рішення суду!», «Народ України проти: УНЗР, ID паспортів, Е-малятко, «Україна в смартфоні», «Електронний дублікат громадянина – 3D образ від звіра (Одкровення 15: 2 ) – позбавляє «біологічного» громадянина всіх прав!», «Громадянин – це антилюдина, брат гуманоїду громадянину!», «Будь-який перепис відбувається по «навіюванню диявола» (1 Хронік 21)» та ін.

    Головним керівником акції був священик Олександр, який через мегафон звертався до влади країни з вимогою скасувати проект «Країна в смартфоні», а також обов’язкового підписання громадянами декларації з лікарями.

    Свої вимоги віряни передали представникам офісу президента України, після чого продовжили молитовні піснеспіви і ходи по місту.

    Найсвіжіше

    Популярне