П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Священників ПЦУ на Донбасі окупанти вносять у розстрільні списки

    На окупованій території Донецької і Луганської областей взагалі не дозволено навіть офіційно звершувати богослужіння, а священики були змушені покинути цю територію.

    «Щодо Криму, там відкрито намагаються забрати приміщення Кафедрального собору і єпархіального управління. Я особисто спілкуюся з Владикою Климентом, Архієпископом Кримським. Учора він повідомив, що прийшли нові судові рішення, і до 11 листопада він повинен залишити та передати приміщення. Крім того, подібні спроби відбуваються в Сімферополі, в інших містах окупованого півострова, де наші громади звершують богослужіння», – розповів митрополит Київський та всієї України Епіфаній в інтерв’ю «Укрінформу».

    «На окупованій території (Донецької і Луганської областей – ред.) ще більш складна ситуація, бо там не дозволено навіть офіційно звершувати богослужіння. І наші священнослужителі були змушені покинути цю територію, бо вони були свого часу внесені навіть у розстрільні списки. Нещодавно був такий прецедент, коли наш священнослужитель помер при переході лінії розмежування – у нього не витримало здоров’я, і він упокоївся прямо там, на тому місці», – наголосив предстоятель ПЦУ.

    За словами Епіфанія, це стосується і вірян ПЦУ. Їм перешкоджають, не дозволяють, і вони змушені звершувати богослужіння підпільно або взагалі не збираються громадою у святкові дні.

    Найсвіжіше

    Популярне