Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Хрестили» кожного кулаком і сльозогінним газом: На Буковині тітушки та прихильники РПЦвУ увірвалися в храм

    Першого листопада прихильники Московського патріархату застосували сльозогінний газ проти вірян Православної Церкви України у с. Михальча Сторожинецького району Чернівецької області. Це те саме село, де заїжджі «православні тітушки» лякали селян сепаратистськими гаслами.

    «Священики ПЦУ та віряни Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ села Михальча проводили вечірнє Богослужіння у Храмі. О 21:30 оскаженілий натовп прихильників руського міра (МП), виламали двері, увірвалися до Храму, розпилюючи при цьому в обличчя вірян ПЦУ сльозогінний газ!», – розповіла буковинська журналістка Галина Єреміца.

    «Віряни ПЦУ увійшли до храму, адже на законній основі храм перейшов до ПЦУ і скаргу (апеляцію) яку подавали прихильники РПЦвУ до суду там відхилили повідомивши, що все законно. Тому віряни на цей раз не питали дозволу в МП і увійшли до храму на проведення вечірньої служби. Під час служби прихильники Московського патріархату увірвалися з газовим балончиком із кулаками і як завжди їм на допомогу прийшли ті ж самі тітушки по дзвінку. По дзвінку з’їжджаються позашляховики, з чоловіками ромуномовними, як завжди», – розповіли Духовному Фронту України мешканці села.

    Проте, промосковські ЗМІ стверджують, що все було … навпаки — саме віряни увірвалися до храму, використовуючи при цьому таран. Однак, на відео видно, що коли молодики спортивної зовнішності намагалися увірватися до храму, двері ще були цілі. І вже після них двері були розтрощені.

    У неділю, третього листопада, ті самі прихильники Московського патріархату перешкоджали Галині Єреміці під час виконання журналістських обов’язків. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

    Інцидент стався на подвір’ї Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ під час висвітлення зібрання прихильників церкви, на якому були присутні і представники медіа.

    «На мене накинулась група осіб-прихильників Московського патріархату, влаштували штовханину, почали затуляти долонями об’єктив камери, на яку я проводила відеозйомку», – розповіла Галина Єреміца.

    Найсвіжіше

    Популярне