П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Директорку Нацмузею історії, яка боролася з самобудом РПЦвУ, відсторонили з посади

    Генеральну директорку Національного музею історії України Тетяну Сосновську відсторонили від виконання обов’язків на час проведення у музеї перевірки, повідомляють Тексти.org.ua з посиланням на офіційний сайт музею.

    Як зазначається у даному повідомленні, перевірка проводиться на підставі наказу Міністерства культури України і «ініційована скаргою невеликої групи співробітників НМІУ, яким не до вподоби рух музею». «Наразі викликає подив той факт, що виконувачем обов’язків генерального директора НМІУ на період перевірки призначено особу з числа скаржників», – зазначається у повідомленні.

    «Раніше у Мінкульту була практика включати скаржників в склад комісії перевіряючих. Тепер наше суспільство пішло вперед. Скаржників призначають виконувати обов’язки генерального директора на час міністерських перевірок», – написала на своїй сторінці у фб Тетяна Сосновська.

    Нагадаємо, намісник Десятинного монастиря РПЦвУ архімандрит Гедеон погрожував директорці Музею історії України Тетяні Сосновській «родовим прокляттям до семи поколінь» у разі подальших спроб демонтувати споруду Московської церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне