П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Грузії висловив протест діям РПЦ на окупованих територіях

    Патріарх Грузії католікос-патріарх Ілія II висловив невдоволення рішенням предстоятеля РПЦ патріарха Кіріла направити капеланів на російські бази в окупованих Абхазії та Цхінвалі.

    «Предстоятель Грузинської Православної Церкви католікос-патріарх Ілія II в офіційному посланні на ім’я патріарха Кіріла висловив своє невдоволення тим, що Московська патріархія планує відправляти випускників духовних шкіл, які прийняли священний сан, на російські військові бази в Абхазії та Південній Осетії, тобто на канонічну територію ГПЦ» , – пише Інформаційний спротив.

    «Той незручний момент, коли «злив» внутрішнього документа загрожує обернутися черговою міжцерковної сваркою. А все від того, що «немає нічого таємного, що не зробиться явним, і немає потаємного, що не вийшло б назовні» (Мк 4:22) », – написав автор публікації.

    У листі Іллії II патріарху Кірілу також зазначається: «Виходячи з церковної каноніки, неприпустимо на нашу територію без нашого дозволу направляти духовну особу будь-якої Православної церкви для служіння, як у військовому, так і звичайному просторі. Такі дії викликають напругу і загострюють ситуацію».

    Найсвіжіше

    Популярне