Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Як «УПЦ МП» в Криму Україну зраджувала. Документ

    Журналісти виявили докази того, як Російська Церква в Україні (називає себе Українською Православною Церквою) співпрацює з країною-агресором у Криму.

    Редакція газети «Кримська світлиця» отримала скан-копію угоди між командувачем Чорноморського флоту Російської Федерації і митрополитом Сімферопольським і Кримським Лазарем від 2 квітня 2015 року, повідомляє «Релігійна правда» з посиланням на Cerkvarium.

    Ця угода є підтвердженням того, що Лазар як представник Кримської єпархії РПЦвУ (УПЦ МП), ставить підпис і одночасно визнає факт приналежності до Російської Православної Церкви. Мовою оригіналу: «…действующего на основании Положения Епархии Русской Православной Церкви».

    «Протягом останніх трьох років на сторінках «Кримської світлиці» у своїх публікаціях ми неодноразово торкалися теми перебування й активної «діяльності» Української Православної Церкви Московського Патріархату в окупованому Криму. М’яко кажучи, дивно було спостерігати, як священники нібито Української Церкви заповзято освячують російську військову техніку і благословляють військовослужбовців сусідньої країни на «ратні» подвиги», – йдеться у повідомленні.

    І ось знайшлося «пояснення» цьому факту – в редакції газети опинився цікавий документ – «Угода про співпрацю та взаємодію».

    Як видно з тексту документу, сторони домовляються про співпрацю, «виходячи з особливої історичної ролі Православ’я у формуванні духовності, культури і державного російського суспільства […], і беручи до уваги, що співпраця Російської Православної Церкви і російської армії має багатовікову традицію, в основі якої лежать високі духовно-моральні і патріотичні ідеали любові до Батьківщини, самовідданого служіння і вірності обов’язку, готовності до самопожертви в ім’я Батьківщини та її захисту».

    Далі після такого пишномовного вступу в угоді домовляються зокрема про патріотичне і моральне виховання особового складу, а також про відновлення старих і будівництво нових храмів і капличок.

    Примітно, що головний представник РПЦвУ в Криму у документі жодного разу не вказує своєї приналежності до нібито Української Церкви.

    З іншої сторони угоду підписав командувач Чорноморського флоту Росії адмірал Алєксандр Вітко. Як зазначає активіст Андрій Ковальов, Вітко, є підозрюваним у скоєнні злочинів на території Автономної Республіки Крим, адже він командував окупаційним військами під час вторгнення російського агресора до Криму.

    Путін прибрав Вітка з Криму ще у 2018 році, адже він оголошений у міжнародний розшук.

    Найсвіжіше

    Популярне