Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Хто в кого на службі? Вінницька поліція платила зарплату священику РПЦвУ

    На території Головного управління вінницької поліції розташований храм Російської православної церкви в Україні. А його настоятель протоєрей Сергій Гудзенко роками отримував зарплату та був оформлений як правоохоронець.

    Про це заявляла адвокатка Сніжана Чубенко. І за інформацією видання «Україна молода», працівники Національної поліції провели службове розслідування, в ході якого підтвердився факт, який раніше оприлюднила адвокатка, повідомляє.

    «Настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території главку поліції, протоєрей Сергій Гудзенко дійсно роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів, де був оформлений у двох підрозділів ГУ Нацполіції Вінниччини: на півставки як фахівець з логістики і ще на півставки як інструктор тренінгового центру поліції», — зазначають журналісти.

    Також повідомляють, що перевіряючі з Києва виявили факти фінансування протоєрея Гудзенка з держбюджету, але священика не «звільнили». Натомість призначили простим техпрацівником главку — прибиральником, якому продовжують нараховувати зарплатню з бюджету поліції.

    Найсвіжіше

    Популярне