Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Храм не дістався нікому: На Волині поліція не змогла вирішити конфлікт між вірянами

    10-го грудня в Іваничівському районі Волинської області поліція зробила спроби посадити священиків РПЦвУ та ПЦУ за стіл переговорів, щоб уникнути конфлікту у селі Мишів з приводу порядку проведення богослужінь в місцевому храмі. Проте результатів отримати так і не вдалося.

    Про це повідомляє «БУГ» з посиланням на т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслава Мартинюка.

    Нагадаємо, що 30-го листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян. Хотіли вирішити церковне питання: справа в тому, що прихильників ПЦУ зі священиком з лютого 2019-го року не пускають в церкву проводити богослужіння. Прихильники ж РПЦвУ розповідають, що більшість прихожан храму не голосували за перехід, тому церкву не віддадуть.

    Тоді ж, аби збори селян не переросли в масштабний конфлікт за ситуацією спостерігали десятки правоохоронців. Вони ж і опечатали храм.

    «Ми не брали участь у самому обговоренні. Ми просто дали можливість поспілкуватися. Наше діло просте ми забезпечуємо охорону публічного порядку», – сказав Мартинюк.

    Як розповіли мешканці села Мишів, працівники поліції 10-го грудня ходили селом та збирали власні списки селян: хто і за яку церкву.

    У поліції зазначили, що у зв’язку з подіями біля храму та фактом «самоуправства» було відкрите кримінальне провадження, в рамках якого проводяться відповідні слідчі дії.

    Сторони конфлікту домовитися про щось так і не змогли. Скоріше за все, після завершення провадження, справу передадуть для вирішення у стінах суду. Храм на час провдення слідчих дій так і залишиться опечатаним.

    Найсвіжіше

    Популярне