Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Філарет анонсував форум «На захист Київського патріархату»

    Форум «На захист Київського патріархату» пройде в столиці України 20 грудня, повідомив почесний патріарх Філарет.

    «Ми зібралися сьогодні напередодні форуму, який пройде 20 грудня 2019 року в Українському домі. Тема цього форуму — за український, за київський патріархат», — сказав Філарет на прес-конференції в п’ятницю в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

    За його словами, захищати Київський патріархат необхідно, оскільки «сили, і зовнішні і внутрішні, спрямовані на знищення Київського патріархату».

    Почесний патріарх також зазначив, що учасники форуму звернуться до народу. «Але крім цього ми звертаємося і до президента, як гаранта Конституції, зберегти релігійну свободу в Україні. Раз в Україні свобода релігій, то Київський патріархат з реєстрації знімати неможливо», — підкреслив Філарет.

    На його думку, зняття з реєстрації Київського патріархату — це порушення свободи совісті і зроблено це було незаконно.

    «Крім того, ми маємо намір звернутися і до світової громадськості, зокрема, до ОБСЄ з прав людини, звернутися до Організації Об’єднаних Націй теж з прав людини, щоб захистити наші релігійні права», — сказав Філарет.

    За його словами, мета таких звернень — «повернути реєстрацію Київського патріархату». «Ми просимо і міністерство культури, повернути нам цю реєстрацію, і просимо президента, щоб він сприяв верховенству закону», — додав Філарет.

    Найсвіжіше

    Популярне