Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани благословили початок навчального року українських військовослужбовців

    По всій Україні відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року військовослужбовців. Капелани Православної Церкви України благословили початок навчального року військовослужбовців.

    Про це повідомляє прес-служба СУВД.

    13 січня у військових в/ч А1937 обслуговування та забезпечення командування Сухопутний військ ЗСУ привітав перший заступник голови Синодального управління військового духовенства (ПЦУ) прот. Тарас Мельник. Капелан привітав мужніх юнаків з Різдвом Христовим, побажавши наснаги у навчанні. Благословляючи святою водою військових, о. Тарас окропив також і військову техніку, з якою вони будуть працювати. У дар частині прот. Тарас Мельник підніс ікону Пресвятої Богородиці – Покрови воїнської. Це та сама ікона, яку було написано на прохання українських військовослужбовців, та створено понад 20 тисяч копій стараннями литовського мецената Робертаса Габуласа, голови фонду “Корона князів Острозьких”.

    13 січня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав військову частину полку зв’язку у м. Вінниці та звершив молебень на початок нового навчального року. Також він привітав війсковослужбовців, окропив їх святою водою та роздав іконки Різдва Христового.

     

    В Оперативному командуванні “Схід” Збройних Сил України відзначили початок нового навчального року. Під час урочистого шикування офіцери управління та командири військових частин оперативного командування привітали особовий склад та визначили основні напрямки і пріоритети підготовки. Кращим за підсумками минулого навчального року військовослужбовцям було вручено грамоти і подяки.

    Серед нагороджених також був і особливий гість – відомий військовий священник протоієрей Дмитро Поворотний. Після невеликої промови і молитви отець Дмитро благословив воїнів на сумлінну працю заради захист України і її народу.

    Цього ж дня відбулась церемонія вручення особистої зброї та закріплення за військовослужбовцями бойової техніки.

     

    Урочисте шикування та благословення з нагоди початку нового навчального року відбулось і на Львівщині. Капелан Михайло Дулька привітав захисників України та побажав їм плідного навчання.

     

    У той самий час капелан Дмитро Волошин благословив захисників 43 ОАБр на урочистому шикуванні з нагоди початку навчального року.

     

    Мітинг присвячений новому навчальному році відбувся на плацу Яворівського полігону за участі капелана Святослава Юрківа. Почався навчальний рік з постановки завдань керівним складом та із заняття по національно-патріотичній підготовці.

     

    У місті Новий Калинів Військових авіаторів 12-ї окремої бригади армійської авіації благословив капелан СУВД Ярослав Фабіровський. «Нехай Всемилостивий Господь благословить воїнів наших і пошле міцне здоров’я та переможний мир Україна нашій», – сказав капелан Ярослав Фабіровський.

    Військовий священик помолився за успішне та плідне навчання воїнів й окропив присутніх захисників України освяченою водою. Також військові разом із капеланом заколядували колядку “Нова радість стала”.

    Світлина від Синодальне управління військового духовенства Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне