Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Виступив проти автокефалії Церкви України: Кіпрського митрополита помітили на автівці за 300 000 євро

    Митрополита Кіккського Кіпрської Православної Церкви Нікіфороса помітили на автівці Mercedes-Benz S63 AMG потужністю 612 к.с., який приїхав до своєї пастви.

    Світлин, розміщених в соціальних мережах, було достатньо, щоб показати, що скромність та смиренність не стосується деяких єрархів, повідомляє грецькомовне видання Newsauto. У випадку з митрополитом Кіккським Нікіфоросом, це взагалі не застосовується, якщо судити по машині, яку він використовує для своїх щоденних поїздок.

    Це Mercedes-AMG S63 вартістю майже 300 000 євро! Оснащений 4-літровим V8 BiTurbo 612-сильним двигуном. Прискорення 0-100 км/год приходить всього за 3,5 секунди, потужність передається через 9-ступінчасту коробку передач AMG Speedshift MCT, а AMG S63 також оснащений системою приводу 4MATIC+.

    А в лютому минулого року митрополит Нікіфорос, виступаючи на Синоді КПЦ, заявив, що надання автокефалії Православній Церкві України Вселенським патріархом було “неканонічним”.

    Спостерігається цікава закономірність: як тільки в когось із вищого духовенства з’являються дорогі подарунки від росіян, вони зразу ж виступають із проросійськими заявами. Так сталось із митрополитом Никифором. Він впевнений, що Кіпрська Церква повинна підтримати пропозицію, про якомога скоріше скликання Всеправославного собору, або (якщо це важко і навіть неможливо) Синаксис Предстоятелів, на якому, на думку митрополита Никифора, має обговорюватись українське питання.

    Найсвіжіше

    Популярне