Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Московському патріархаті відреагували на заяви Філарета щодо об’єднання

    Філарет повинен усвідомити провину і покаятися в своїх діях. Про це заявив Daily Storm глава Синодального інформаційного відділу РПЦвУ митрополит Климент (Вечеря), коментуючи заяву почесного патріарха Філарета про те, що Київський патріархат може об’єднатись із Московським патріархатом.

    Нагадаємо 20 січня почесний патріарх Філарет заявив, що при наданні Московському патріархату в Україні томосу про автокефалію то він готовий із ними об’єднуватись.

    У РПЦ також нагадали про «покаянний лист» Філарета, який він направив предстоятелю РПЦ патріарху Кірілу в 2017 році і в якому той просив про зняття взаємне прощення. Пізніше Філарет відхрестився від цього листа.

    У РПЦвУ вважають, що заява Філарета про можливість злиття з ними викликана тим, що він розуміє хиткість свого становища: «Слова Філарета адресовані керівництву РПЦ.[…] Але у нас до пропозиції поставилися прохолодно – такі заяви треба було робити до 15 грудня 2018 року, коли пройшов об’єднавчий собор і була створена ПЦУ. Зараз такі заяви не мають ніякого сенсу».

    Найсвіжіше

    Популярне