П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Лицемірство Кіріла: В розбомбленій Росією Сирії РПЦ відкриє центр допомоги дітям постраждалим від війни

    Центр допомоги для сирійських дітей, які постраждали під час війни, збирається відкрити в Дамаску Російська православна церква. Варто зазначити що в Сирії після спалаху антиурядових повстань були введені російські війська. За деякими даними їх чисельність становить близько 4 000.

    Митрополит Іларіон, який очолює синодальний Відділ зовнішніх церковних зв’язків РПЦ, запевнив, що в центрі уваги глави РПЦ залишаються люди. Це особлива турбота патріарха Кирила, а не тільки відновлення християнських святинь. І робота з дітьми є дуже складне завдання, вважає священик. Кожна дитина – окрема трагічна історія, ланцюжок жахливих подій, яка перевернула все його життя, життя його близьких і рідних.

    Про це повідомляє інтернет агентство «Інтерфакс».

    Священнослужитель висловив надію, що центр допомоги дітям почне працювати під егідою представництва Російської церкви вже в цьому році. Тут можна буде організувати допомогу для більшого числа дітей і не переривати зв’язку з ними, навіть коли вони пройдуть реабілітацію.

    В цьому році, розповів ієрарх, РПЦ буде продовжувати роботу по протезуванню постраждалих дітей. Тих, кому потрібна спеціальна допомога, привезуть на лікування в Росію. У минулому році Російської церкви вдалося організувати протезування і реабілітацію десяти сирійських дітей в Москві.

    Нагадаємо, що перед початком відкритої інтервенції російських військ до Сирії, в Росії була розгорнута кампанія щодо інформаційного забезпечення операції — від заяв про спорідненість доль Росії та Сирії до заяв про підтримку операції провідними державами. Так, з заявами на підтримку військового вторгнення виступила Російська Православна церква.

    Подвійна логіка у РПЦ. Спочатку агітувати і підтримувати військове вторгнення в чужу країну а потім будувати там будинки для дітей постраждалих від війни.

    Нещодавно президент РФ Владімір Путін разом із міноборони Сергієм Шойгу зустрівся із із Антіохійським патріархом та Башаром Асадом. ЗМІ повідомляли що вони молились за мир. на фото видно як Башар Асад ставить разом із Путіним свічки.

     

    Найсвіжіше

    Популярне