Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Іларіон зустрівся з Єрусалимським патріархом: Їм немає що сказати

    Митрополит Російської православної Церкви Іларіон (Алфєєв) і президент РФ Владімір Путін прибули в Єрусалим із офіційним візитом.

    Про це повідомляють російські мас-медіа.

    В ході зустрічі жодних нових заяв по «українському питанню» збоку російської сторони не прозвучало. Нічого нового не висловив і Єрусалимський патріарх Феофіл ІІІ. Складається враження що їм немає що сказати, а ці зустрічі це ще більше показують.

    Всеправославна нарада з «українського питання», яку задумала провести РПЦ, немає підтримки в предстоятелів автокефальних церков. Після суворого листа Вселенського патріарха Варфоломія, справа взагалі застрягла намертво. Пройшло вже декілька місяців а митрополит Іларіон не може назвати точної дати проведення наради і кількість учасників.

    У нещодавньому свіжому інтерв’ю він сказав: «Наскільки нам відомо, пропозицію Патріарха Єрусалимського оцінили позитивно в ряді Помісних Церков. Ми сподіваємося, що ця зустріч відбудеться навіть у тому випадку, якщо в ній візьмуть участь не всі Предстоятелі».

    Виникає логічне питання. Якщо у Всеправославній нараді візьмуть участь не всі Автокефальні церкви то це не Всеправославний Собор і він нічого не може вирішити щодо «українського питання» без участі Константинопольського патріархату.

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне