П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Війна в РПЦ: Кіріл разом з ФСБ «валить» конкурента Тіхона

    У Російській православній Церкві розгорнулась справжня війна. Патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв), залучившись підтримкою ФСБ Росії, публікує інсайдерську інформацію, яка псує репутацію впливовому серед російського духовенства митрополиту Тіхону (Шевкунову). Який є найсерйознішим претендентом на патріарший престол РПЦ, а також духівником президента РФ Путіна.

    Про це йдеться у повідомленні російського телеграм-каналу «Нєзигарь».

    На каналі опубліковане листування митрополита Тіхона з єромонахом Іринеєм, в якому, зокрема, Іриней повідомляє митрополита про свою поїздку до Києва. Листування свідчить про те, що митрополит Тіхон збирає компромат на свого конкурента — Кіріла (Гундяєва). А збирати в Україні агентам Шевкунова є що.

    Україна, по суті, втрачена для РПЦ — автокефалія Православної Церкви України визнана кількома церквами. Собор в Аммані зірвався. Це повний програш для Кіріла і багато хто із єрархів РПЦвУ дуже незадоволений таким провальним церковним керівництвом. Хто як не клірики РПЦвУ можуть розказати чому вони програли Вселенському патріархату і втратили пів тисячі храмів.

    Не виключено, що посланці Тіхона за надану інформацію, яка дискредитує Кіріла не тільки по всім відомим провалам в питаннях автокефалії ПЦУ, обіцяли єрархам РПЦвУ «жирні» місця та високі посаді після зміни теперішнього Московського патріарха.

    Нагадаємо, раніше глава РПЦ усунув Тіхона від управління Стрітенською семінарією в Москві — «головної кузні шевкуновських кадрів».

    З давнішого листування митрополита Тіхона видно, що він дуже уважно вивчав можливість протидіяти рішенням патріарха Кіріла щодо Стрітенського монастиря. Оточення Тіхона збирало матеріали і юридичні висновки, щоб оскаржити кадрові рішення по зразково-показовому Стрітенському монастирю, у якому Тіхон створив симфонію влади і церкви.

    Варто зауважити, що митрополиту Тіхону (Шевкунову) треба рахуватись ще з одним нюансом. За останні роки серед російського духовенства балів набирає теперішній очільник Московського патріархату в Україні митрополит Онуфрій (Березовський). Його змальовують як «мученика за віру» який так багато перетерпів від «раскольніков» але вистояв.

    Найсвіжіше

    Популярне