Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл прискорив процес свого скинення після атаки на духівника Путіна

    В лавах РПЦ починається бродіння через зростання конфронтації між патріархом Кірілом і духівником Путіна, митрополитом Тіхоном.
    По-справжньому відчайдушний і, можливо навіть панічний стан патріарха Кіріла, котрий тремтить за свою посаду, змусили його піти на конфронтацію з духовним наставником президента РФ Владіміра Путіна митрополитом Тіхоном. У даному випадку мається на увазі публікація скандального листування митрополита Тіхона з екс-міністром культури Владіміром Мєдінскім, представлена на суд читачів відомим ресурсом The Insider.

    Той факт, що The Insider це афільований ФСБ інформаційний майданчик, невідомий лише сліпо-глухо-німим. А той факт, що публікація матеріалу проти митрополита Тіхона, якому пророкують найближчим часом місце патріарха Кіріла, була не те, щоб схвалена, а саме ініційована з Данилова монастиря, так само більш ніж очевидно.

    Але ось, що цікаво, цей випад Кіріла, не так дозволить йому зберегти свої позиції, скільки навпаки прискорить його скинення. Більш того, відповідні ресурси для прискорення даного процесу, за наявною інформацією, вже приведені в дію.

    Справа в тому, що митрополит Тіхон, це в якійсь мірі друга людина в Росії. Скажімо так, друга людина в Росії в рясі. Однак це становище йому забезпечує доступ до дуже серйозних ресурсів. Наприклад, таким безмежним і масштабним, як ресурси «Роснєфті». Це обумовлено тим, що митрополит Тіхон безпосередньо завязаний на Ігоря Сєчіна не просто в низці життєво важливих питань державного рівня, а й банально загальнолюдського спілкування.

    У свою чергу, Ігор Сєчін володіє дуже важливим важелем тиску на всю структуру РПЦ, яка полягає в так званому «спецназі Сєчіна» в особі генерала ФСБ Олєга Феоктістова. Адже 6-а служба УСБ ФСБ створювалася Олєгом Феоктістовим в першу чергу, для забезпечення захисту Ігоря Сєчіна від людей Рамзана Кадирова.

    Підсумок патріарху Кірілу починають затягувати фінансові потоки. Відповідь митрополита Тіхона не змусить себе чекати, і задіяні будуть цілком очікувані ресурси, якими в свою чергу патріарх Кіріл, будучи першою людиною в Росії в рясі, не володіє. І як наслідок, переоцінивши свої можливості, він лише прискорив своє скинення.

    Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач, «Південний Дозор»

    Найсвіжіше

    Популярне