П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Не втримався: Кіріл знову носить елітні годинники, хоча обіцяв користуватися тільки російськими

    Моспатріарх Кіріл зараз має дорогі годинники вартістю від майже тисячі до кількох тисяч доларів кожен.
    Як повідомляють росЗМІ, у предстоятеля РПЦ, наприклад, виявилися Ulysse Nardin дорожче $ 16 000, хоча ще кілька років тому Кіріл обіцяв користуватися тільки подарунком президента – недорогим годинником російського виробництва.

    Шкіра алігатора з діамантами

    У січні 2018 року патріарх Кіріл прийшов до Ради Федерації на відкриття Різдвяних зустрічей на тему «Моральні цінності і майбутнє людства». На руці у глави РПЦ красувався годинник Ulysse Nardin Dual Time 42 mm, що видно на фото, зробленому на цьому заході фотокореспондентом «Комерсанту».

    Ця модель 2005 року, випущена в корпусі з нержавіючої сталі діаметром 42 міліметри, відрізняється водонепроникністю до 100 метрів, подвійним циферблатом і збільшеним розміром вікна дати. Годинники поставляються з чорним ремінцем зі шкіри алігатора та застібкою з нержавіючої сталі.
    Nardin випустив два варіанти цієї моделі: в корпусі з білими діамантами і без. Причому перший варіант більш ніж удвічі дорожчий за другий. Судячи з помітною на фото характерної ребристості на корпусі годинника, «Його Святість» носить саме модель з діамантами.
    Читайте також: Як єрархи РПЦ беруть участь у шахрайствах та за що їм дарують пентхауси в Іспанії.
    Зараз таку модель годинника вже не виробляють, але в інтернет-магазинах екземпляр, як у патріарха, можна придбати за $ 16 100. Варто відзначити, що ця модель Ulysse Nardin коштує дешевше годинника Breguet, який раніше бачили у Кіріла. У 2012 році журналісти оцінювали їх в $ 30 000, тобто в два рази дорожче нинішнього елітного примірника. Однак, якщо взяти до уваги падіння курсу долара (у 2012 році він коштував близько 30 рублів), то в російській валюті різні елітні годинники патріарха коштують однаково –  близько одного мільйона рублів.

    Спортивний стиль Кіріла

    У листопаді 2019 року патріарх прийшов на засідання II З’їзду Товариства російської словесності, що проходило в МГУ, у фінських спортивних годинах Suunto. Їх теж можна ідентифікувати по фото «Коммерсанту». Глава РПЦ вибрав для себе модель Suunto 9 BARO Titanium вартістю 55 990 рублів. Годинник зроблений з титану, тримаються на силіконовому ремінці, в них можна занурюватися в воду на глибину до 100 метрів.
    Компанія-виробник рекомендує цю модель для «спортсменів, яким потрібні безкомпромісні спортивно-туристичні годинники». Вони можуть відстежувати до 120 годин тренувань, забезпечені барометричним датчиком для вимірювання висоти, тиску і здатні попереджати про насування шторму.
    Фото: Коллаж «Открытые медиа» Kommersant Photo/Kristina Kormilicyna
    Амбасадорами бренду Suunto є спортсмени: тріатлоністи, дайвери, скелелази, переможці ультрамарафонів й Ironman.
    «Відкриті медіа» поставили запитання прес-службі РПЦ про походження годинника патріарха, але відповіді не отримали.

    Патріарший Breguet і його зникнення

    У 2012 році патріарх Кирило став героєм епічного скандалу. Тоді блогери виявили на сайті патріархії відретушовану фотографію патріарха РПЦ, який сидить за столом. Годинника на його руці не було – але вони відбивалися в лакованій поверхні столу. У цьому годиннику впізнали одну з моделей Breguet вартістю близько $ 30 000. Патріархія спершу заперечувала, що хтось взагалі редагував цю фотографію глави РПЦ, але пізніше визнала , що фото дійсно відретушували, і вибачилася за інцидент.
    Сам Кіріл тоді визнав, що йому дійсно подарували Breguet, проте він їх ніколи не одягав. Телеведучий Володимир Соловйов розповів, що зі слів предстоятеля РПЦ, єдиний годинник, який той дійсно носить – це «російський, недорогий годинник з гербом», подарований йому Дмітрієм Мєдвєдєвим під час його президентства.
    Кіріл (Гундяєв) потрапляв і в інші скандали, пов’язані з дорогим майном. У тому ж 2012 році ЗМІ повідомили про те, що він володіє елітною квартирою в будинку на набережній в центрі Москви. І знову телеведучий Соловйов стверджував, що глава РПЦ не жив там жодного дня, хоча і перевіз туди бібліотеку свого батька. Крім того, патріарх користується найдорожчою яхтою, яку церкві подарував «Лукойл». На борту цього корабля влітку 2019 року помічали напівголих дівчат і туристів. Вартість оренди цієї яхти склала 500 000 рублів на день, з’ясували тоді «Відкриті медіа».

    Найсвіжіше

    Популярне