Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Віце-прем'єр Болгарії назвав Кіріла сигаретним митрополитом і екс-агентом КДБ

    Коментуючи в ефірі болгарського телеканалу БНТ заяву патріарха Московського Кіріла, який при відвідуванні Болгарії був розчарований історичною інтерпретацією подій навколо визволення Болгарії, віце-прем’єр Валерій Симеонов заявив, що патріарх Кіріл, відомий як агент КДБ і сигаретний митрополит Росії, не має права вказувати Болгарії, як і що робити правильно.

    «Ця людина не спустилася з небес, не вийшла з Раю і не є посланником Ісуса Христа. Він відомий як сигаретний митрополит Росії. З 1996 року він ввіз на 14 млрд. доларів безакцизних сигарет. На 14 млрд. доларів цей хитрун ввіз безакцизних сигарет і на 4 млрд. доларів вина для потреб церкви. У нього є і приватний літак. Його годинник коштує 30 тис. Хто він? Це не східноєвропейський духівник. Це агент Михайлов, другорозрядний агент радянського КДБ. І ця людина має нахабство роздавати правосуддя. Уявіть собі патріарх Неофіт поїде до Путіна і почне пояснювати, хто такі Кирило і Мефодій», – заявив Симеон.
    «Другорозрядний агент радянського КДБ буде нам розповідати, що вірно, а що ні. Так не вийде», – був категоричним Симеонов.

    Найсвіжіше

    Популярне