П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Генерал Кривонос: Усе, що йде зі сторони РФ є вороже налаштованим

    Духовний Фронт України поставив кілька запитань заступнику секретаря РНБО України генерал-полковнику Сергію Кривоносу.

    Про духовну складову і національну безпеку

    Без духовної складової, без національних цінностей, національних ідей, що є елементом духовних цінностей, неможливо створити державу, неможливо створити суспільство в складі цієї держави. Хто ми є? Для чого ми в цьому світі і що ми хочемо змінити на краще для себе і для нашого майбутнього?
    Усе, що йде із тої сторони, воно є вороже налаштованим. Я не проти російського народу, я не проти російської культури. Я проти того керівництва, яке скеровує свій народ робити іншим гірше. Вони не призначені до співпраці і мирного співіснування. Вони хочуть продовжити колоніальний напрямок. Жити добре за рахунок інших.

    Про зміни після загострення на лінії фронту

    Питання, що змінилось в сприйнятті багатьох тих, хто до вчорашнього дня [18 лютого — ред.] свято вірив, що з боку російського агресора є добрий намір старшого брата – принести нам мир. Ніколи Росія не заспокоїться! Існуюча Росія ніколи не заспокоїться. І ніколи не змириться з тим, що колишній її молодший брат живе за своїми правилами і хоче бути більш успішним. Учора зменшилась кількість людей, які вірять і надіються в «доброго старшого брата».

    Про протидію російському пропагандистському контенту

    Це створення єдиного розуміння: що таке інформаційна безпека і що таке інформаційний вплив. У нас взагалі цим питанням не займалися. Було створено міністерство, яке не дало ніякого результату. Дискредитувало себе в певному напрямку, а зараз взагалі скорочене і у нас ця ніша порожня. А поки вона порожня, будь-хто з наших ворогів і недругів вкидають інформацію і маніпулює. І маніпуляції йдуть на рівні починаючи від рядового громадянина закінчуючи високими державними установами. І ми є об’єктами впливу, є тими, ким маніпулюють.

    Найсвіжіше

    Популярне