Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Провокації, дезінформація та залякування: Як Кремль використовує ситуацію з вірусом

    Провокації на Полтавщині влаштовували не місцеві жителі і на другий день перебування там це стає ще очевиднішим.
    Про це повідомив капелан і священик Православної Церкви України Сергій Дмитрієв.
    «Сьогодні ми встигли поговорити з Настоятелем парафії Преображення Господнього ПЦУ священником Дмитром Пединою. Варто сказати, що Настоятель дійсно був наляканим через усе, що довелося прочитати у ЗМІ, але розібравшись у ситуації, страх зник. Згодом ми з прихожанами обговорили ситуацію і вирішили спільними зусиллями підтримати людей, які прибули до санаторію. Паніки у місті немає. Жителі з розумінням ставляться до гостей міста і не розуміють, чому у ЗМІ публікують неправдиву інформацію про реакцію містян», – пише Дмитрієв.

    Тим часом президент України Володимир Зеленський звільнив голову Тернопільської ОДА, на території якої начебто проводили молебень проти розміщення в регіоні евакуйованих з Китаю українців.


    Хоча самі жителі області це заперечували.
    А в тих регіонах країни, де були помічені акції проти розміщення українських громадян, евакуйованих з Китаю на тлі спалаху коронавірусу, буде проводитися розслідування. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу в Нових Санжарах, передає УНН.
    «Нам дуже шкода тому, що відбувалося на решті території – Тернопільській, Львівській області, коли в цьому навіть брали участь святі отці – це трошки виходить за певну межу», – зазначив Данилов. На питання журналіста про те, чи буде в цих областях теж проведено розслідування, він відповів: «Звичайно». «Де відбувалися ці процеси – обов’язково буде дана правова оцінка», – додав Данилов.
    Наприклад, в Одесі представники РПЦвУ роздавали листівки провокаційного змісту.


    Про те, що Росія стоїть за масштабною кампанією з дезінформації про ситуацію навколо коронавірусу повідомили й офіційні представники США. Про це пише агенція AFP з посиланням на власні джерела. За інформацією агенції, тисячі пов’язаних з Росією акаунтів у Twitter, Facebook і Instagram поширюють дезінформацію про вірус COVID-19, спрямовану проти Сполучених Штатів.
    Кампанію з дезінформації, яка включає поширення теорій змови, РФ почала місяць тому, відзначили співрозмовники агенції Франс-Прес.
    «Мета Росії – посіяти розбрат і послабити американські інститути та союзи зсередини, в тому числі за допомогою підпільних і згубних кампаній», – заявив заступник держсекретаря США по Європі і Євразії Філіп Рікер. Відзначається, що фейки створюються англійською, французькою, іспанською, італійською та німецькою мовами, а серед поширюваних росіянами теорій – ідея про те, що вірус був створений США для «ведення економічної війни з Китаєм».

    Найсвіжіше

    Популярне