П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Із анонсованого собору в Аммані вийшла зустріч Сербського патріарха із Кірілом

    В Аммані триває зустріч предстоятелів православних церков.  Із анонсованої Всеправославної наради вийшла зустріч 4 предстоятелів, в той час як одинадцять предстоятелів не прибули в Амман.
    Зустріч в Аммані була ініційована Єрусалимським патріархом Феофілом відразу після отримання ним в Москві грошової премії та зустрічі з Владіміром Путіним в кінці 2019 року.
    Із всіх російських ЗМІ та рупорів Кремля лунали заяви про новий “Всепровославний собор”. Нещодавно, за кілька днів до відкриття Амману (коли 11 предстоятелів відмовились від поїздки в Йорданію) Митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв) заявив, що правильніше називати його не “Всеправославним собором”, а “братським зібранням“.
    Також пропагандисти РПЦ розповідали про те що Грузинська і Антіохійська Церква також прибудуть на собор… проте їх немає. По суті ніхто із важковаговиків православ’я ніхто не прибув на собор. Ні Антіохійський, ні Олександрійський, ні Румунський, ні Грузинський предстоятелі не будуть спілкуватись в Аммані із патріархом Російської Церкви Кірілом.
    Загалом провал РПЦ відбувся ще з більшим розмахом ніж очікувалось. Адже на зустріч в Аммані прибули лише традиційні представники і “пішаки” Москви. Ніякої несподіванки для аналітиків не сталось.
    В Йорданію прибув лише один патріарх – Сербський, який прибув по запрошенню від Єрусалимського патріарха. Всі добре знають участь сербських бойовиків у війні на стороні Л/ДНР і взагалі сербську політику і любов щодо Росії і України та Чорногорії. Нещодавно Сербський президент забажав захиати сербів у Чорногорії. Нічого не нагадує? Так само Путін “захищає росіян” у Сирії і в Україні. Сербські “добровольці” також відмітились своїм колорадством.
    Результат пошуку зображень за запитом сербські сеператисти в ДНР
    Варто зазначити, що цікавою особливість цієї зустрічі в Аммані (крім того, що більшість церков вирішили в ній не брати участь) стала інформаційна ізоляція заходів. 25 лютого в Аммані вже вигнали з готелю Fairmont відразу кілька груп журналістів.
    За даними на зібрання до Аману прибули очільник Російської Церкви патріарх Московський Кіріл (Гундяев), патріарх Сербської церкви Іриней, керівник МП в Україні митрополит Онуфрій (Березовський), Предстоятель Православної церкви Чеських земель і Словаччини митрополит Ростислав, представники (без предстоятелів) Румунської православної Церкви та Польської православної церкви.
    Раніше ми повідомляли повний список учасників тих хто відмовився від участі в Амманському зібранні.  Загалом серед 15 предстоятелів православних церков в Амман відмовилось їхати 11.
    Як можна побачити на соборі буде всього 3 патріарха: Московський та Єрусалимський, Сербський. Один митрополит – предстоятель Чеських земель і Словаччини та дві делегації із церков (Польська та Румунська).

     

    Найсвіжіше

    Популярне