Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    «Нє надо драматізіровать»: Як в РПЦ намагається відвернути увагу від провалу в Аммані

    РПЦ та її посіпаки намагаються самі себе переконати, що в них все виходить із «братерською зустріччю» в йорданській столиці Аммані. І їх «ніжні натури» дуже болісно сприймають зауваження щодо кількісного та якісного складу делегацій в Аммані і називають їх «злораднимі замєткамі».
    Так, афілійовані з РПЦ ЗМІ та блогери розганяють тезу про те, що, мовлял, жоден Всеправославний собор не збирав абсолютно всіх першоєрархів Помісних Церков. Цією тезою вони намагаються заспокоїти самі себе та підмінити поняття у свідомості людей.

    Як ми вже не раз наголошували, скликати Всеправославні збори (вже мовчимо про Собори) має виключне право Вселенський патріарх. Тільки за його закликом і, відповідно, послідуючими канонічними процедурами може відбуватися Всеправославне зібрання, рішення якого матимуть силу. Навіть якщо не всі першоєрархи взяли у цьому участь
    А те що зараз зараз відбувається в Аммані можна з натяжкою назвати зустріччю за інтересами. Яка не матиме жодних наслідків.
    Уявімо, наприклад, що купка депутатів Верховної Ради вирішила вчинити переворот і усунути з посади голову парламенту. Вони намагалися скликати позачергове засідання, порушуючи у той самий час норми Конституції. Але вияволися, що більшість нардепів відмовилася брати участь в цій авантюрі. А купка заколотників таки зібралась в якомусь готелі столиці і намагається переконати інших, що їх збіговисько не гірше засідання Верховної Ради і, мовляв, нічого що нас так мало – он, на засідання Верховної Ради теж не всі приходять.
    От так це виглядає.

    Найсвіжіше

    Популярне