П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    І ці люди говорять про миротворчість: СБУ підозрює священика РПЦвУ в торгівлі зброєю

    Служба безпеки України повідомила про підозру настоятеля одного з храмів Рівненської області в торгівлі військовими засобами ураження, незаконно вивезеними із району проведення операції Об`єднаних сил.
    За даними видання «Рівне Вечірнє», цим священиком виявився Ігор Маринич, настоятель храму у селі Вежиця Рокитнівського району Рівненщини. Відноситься він до Сарненської та Поліської єпархії РПЦвУ.
    За попередньою версією слідства, раніше судимий за торгівлю зброєю священник намагався налагодити механізм нелегального збуту військових засобів ураження. Протягом 2015-2018 років він неодноразово виїжджав до зони АТО\ООС із проповідницькою місією. Із відряджень сановник повертався із небезпечними трофеями, які збував серед своїх знайомих.
    Аби уникнути викриття після отримання оплати, зловмисник залишав закладки зі зброєю у підвалах багатоповерхівок та промислових районах Рівного. Правоохоронці задокументували кілька фактів продажу зловмисником ручного протитанкового гранатомета, 7 гранат із запалами та 800 грамів тротилу, за які він хотів отримати понад 40 тисяч гривень.
    Кримінальне провадження порушене за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, підозрюваному загрожує до семи років за гратами.
    Нагадаємо, наприкінці січня цього року радник секретаря РНБО, відомий шоумен Сергій Сивохо, який опікується питаннями реінтеграції окупованої частини Донбасу, виступив із пропозицією по залученню церкви до цього процесу. Роль була відведена Російській Православній Церкві в Україні, так званій «УПЦ МП»

    Найсвіжіше

    Популярне