П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Як Кремль намагається легалізувати анексію Криму. Російські відьми в ЄС на троянських конях

    Кремль не полишає спроб легалізувати анексію Криму. У Москві щедро виписують гроші європейським лобістам, які запускають в інформаційний простір путінські наративи і організовують фейковий заходи. Путін відбирає у платників податків – простих росіян останнє, щоб спонсорувати імперські плани Росії.

    З холодної Норвегії

    З останніх скандалів – конференція щодо анексованого Криму, анонсована на 27 березня в столиці Норвегії Осло. Організовує її місцева громадська організація «Народна дипломатія – Норвегія», але якщо вивчити біографії її голови та учасників, стане зрозуміло, що вона далека як від народу, так і від Норвегії, і дипломатії. Хоча, якщо говорити про російських дипломатів, зокрема, Марію Захарову, директора Департаменту інформації та друку МЗС РФ, якій належать цитати: «повзти нам історично заважають крила», «дипломатія в поєднанні з ВКС Росії [Повітряно-космічні сили РФ] творять чудеса», «полювання на російських відьом оголошена [в Євросоюзі]» – все може бути.

    Потрапити на псевдоконференцію може кожен бажаючий, ціна питання – 150 норвезьких крон (близько 400 гривень). З урахуванням цін в місцевих магазинах вартість квитка натякає, що організатори готові ще й доплачувати всім, хто прийде на цей зліт російських відьом (зараз і далі по тексту – відсилання до Марії Захарової). За словами організаторів, в 2019 році посидіти в теплому залі в холодній Норвегії і попити кави за рахунок щедрих росіян зібралася сотня охочих, скільки буде в цьому – подивимося по погоді, але навряд чи багато, так як вона тепер шепоче, а зігнати натовп норвежців, як росіян на зустріч Путіна в Череповці, не вийде.


    Головою організації «Народна дипломатія – Норвегія» є якийсь Хендрік Вебер, простий на вигляд норвежець, але в душі російська відьма. Незважаючи на те, що Захід неодноразово засудив анексію Криму і військові дії на сході України, в тому числі офіційно, наприклад, в Резолюції ПАРЄ про стан моніторингової групи від 30 січня 2020 року, Вебер регулярно відвідує анексуваний Крим і окуповані райони Донбасу. Як законослухняний європеєць, він чесно відпрацьовує гроші, виписані Путіним, а точніше, росіянами, в кишенях яких давно нічого не дзвенить, і навіть викладає на своїй особистій сторінці в Facebook фотозвіти.

    Не менш одіозно виглядають і учасники анонсованої конференції «Крим в геополітичній перспективі». Зокрема, Глен Дісен, який отримує винагороду від російських патронів за рахунок оплати лекцій у Вищій школі економіки в Москві; кореспондент російського Федерального агентства новин Євгенія Аврамєнко, яка отримала в 2019 році нагороду від міністра оборони Росії; гендиректор компанії Olen Beton Атле Бергу, який вісім років жив в Мурманську, де знаходився один з його заводів, який співпрацював з НОВАТЕК. Принаймні з одним учасником цього шабашу трапився конфуз – начальнику міжнародної діяльності «Кримського федерального університету» Алєксандру Мащєнко норвежці відмовили в візі, так як він надав не український біометричний паспорт, а російський, який не визнається країнами Шенгенської угоди.

    На сонячний Кіпр

    Доводиться констатувати, що «Народна дипломатія – Норвегія» – це крапля в морі. Таких організацій в Європі багато, і вони «плодяться» з кожним днем. На слуху тільки одиниці, які, чи то в силу своєї дурості, чи то збіг обставин, війни ФСБ і ГРУ або тиску російських патронів, продемонстрували своє справжнє обличчя. Наприклад, влітку 2019 року активізувалися російські відьми на Кіпрі. Одіозне Дворянське Зібрання Криму в особі його ватажка Ушакова, нелегітимний Державний історико-археологічний музей-заповідник «Херсонес Таврійський» за підтримки «віце-прем’єра уряду Криму», екс-посла РФ Мурадова в Республіці Кіпр і чинного посла Осадчого, структур РПЦ розгорнули активну діяльність на Кіпрі в надії отримати хоч якесь визнання ЄС.
    У всій цій профанації активно брав участь москвич, Ушаков, який з’явився на окупованому півдні України ще в 2014 році. Його слід простежується всюди: в Дворянському Зібранні Криму, Фонді «Культурна спадщина Криму», музеї-заповіднику «Херсонес Таврійський». Ушаков організував для Кіпрської православної церкви виставки про святі місця Криму, щоб направити потік кіпрських туристів за паломницькими маршрутами. Став представником «Союзу нащадків Російського дворянства – Російське Дворянське Зібрання» на Кіпрі, і від його імені намагався створити на Кіпрі так званий культурний центр «Кримський будинок в ЄС», який пізніше перейменували в «Клуб друзів Херсонеса Таврійського». Можна ще багато розповісти про «подвиги» Ушакова, як він, через підкуп, маніпуляції та шантаж лобіює визнання Криму на території Кіпру, запускаючи троянських коней, але це тема окремої статті.

    І звідти в Брюссель

    Ще один яскравий приклад – підстава міжнародної асоціації «Таврида» зі штаб-квартирою в Брюсселі. За словами керівника робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті РФ Молохова: «У перспективі асоціація покликана стати фактично європейським представництвом Криму, а внесення до офіційного реєстру лобістських структур дозволить їй легально захищати інтереси півострова в Євросоюзі, буде сприяти поліпшенню інвестиційного клімату і реалізації відповідних бізнес-проектів на півострові». «Починаючи з осені цього [2019] року, представництво Криму на міжнародних майданчиках буде серйозно збільшена. Делегації з Криму мають намір взяти участь в цілій низці засідань міжнародних організацій, на яких [мають намір] донести реальний стан справ на півострові. Світ повинен знати правду», – оголосив він плани Кремля в одному з інтерв’ю.
    Якщо коротко, для загального розуміння, нагадаємо, Молохов був адвокатом Мавроді, засновника МММ, який за різними оцінками обдурив до 10 млн осіб на суму $ 70-80 млрд.
    І ось таку активну діяльність ми зараз і спостерігаємо по всій Європі – від псевдоконференції «Крим в геополітичній перспективі» до паломницьких маршрутів. Агентів Путіна на Заході багато, але всіх їх об’єднують дві речі. По-перше, всі вони рано чи пізно погано закінчують, а по-друге, Путін керується сталінським «на ласці далеко не заїдеш». Приклад тому – Марі Ле Пен, яка не виправдала надій і тепер має повернути РФ € 10 млн.
    На троянських конях далеко не ускачеш.
    Джерело

    Найсвіжіше

    Популярне