П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Тварь такая, чого ти прийшла на сповідь?» Митрополит РПЦвУ зневажає вірян і владу

    Під час проповіді у неділю, 15 березня, митрополит Черкаський та Канівський РПЦвУ Софроній грубими словами відгукувся про вірян та їх питання про гігієну, а також про владу, що запровадила обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією коронавірусу.

    «Приходять до моїх батюшок люди і запитують: «А запивка буде в одноразових посудинках чи ні?» Вибачте мене, тварь такая, чого ти прийшла на сповідь? Де віра твоя? Ти хоч знаєш, що ти будеш приймати чи ні? І щоб помив свого грязного рота, який після причастя не освятився, тому що не було віри. Сиди дома, дивись телевізор і вір тому, що тобі кажуть», – говорить архієрей Московської церкви.
    Так само від розкритикував вщент рішення влади про карантин.
    «А яке право маю розбиратися і розсуджувати губернатора. Що у нього більше влади? Так от, постановив губернатор, щоб не було більше 20-ти душ у храмі. Пробачте мене, це вже воля диявола у повному розумінні цього слова. Збираються там в Києві, вирішують, шукають, це я почув по телевізору, приблизно в Україні появилося 20 чи 16 заражених. Але дальше йде оповідання: шукають, шукають і не можуть його ніде знайти. А тому знаходять, дають вказівки закривають там, де скупчення народу. … Тепер можновладці, люди, які все можуть, люди, які обікрали усю Україну, а це декілька таких бандитів. Вони вирішили, а що дальше робити», – заявив Софроній.
    «Якщо ми будемо дальше так жити і дальше так поступати, то не один Китай до нас приїде, ще й Індія до нас загляне, а вона по кількості населення стільки як і в Китаї. Тому що Європа вже прийшла, вже Європа прийшла, вона нам принесла весь розбрат, який є там у Європі. Але щоб це розбрат прекратить, призупинить, Бог послав нам з Китаю хворобу, а що вона більше ніж любий грип кожного року?», – каже митрополит РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне