П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Головного спонсора РПЦ призначили куратором по Херсонщині, – українці обурені

    Президент України Володимир Зеленський попросив олігархів та крупних бізнесменів «допомогти на місцях» в боротьбі з коронавірусом. Для цього він призначив «кураторів» над конкретними областями. Куратором над Херсонщиною поставили росіянина Вадіма Новинського, через якого Москва роками прокачувала гроші на мережу Російської Православної Церкви в Україні.
    Про це повідомляє “Новинарня“.
    Вадім Новінський одержав українське громадянство від збіглого в Ростов Януковича. Колишній регіонал, народний депутат, один із лідерів партії «Опозиційний блок». Він власник суднобудівної компанії Smart Maritime Group, до якої входить Херсонський суднобудівний завод. Московський Патріархат неодноразово захищав свого спонсора.

    Як повідомляє Дементій Білий — бізнес Новинського заборгував Херсону величезні суми за несплату податку на землю.
    У цьому статусі у вівторок, 24 березня, олігарх Новінський збирав представників місцевої влади, бізнесу, сільських та міських голів регіону в кіноконцертному залі “Ювілейний”, щоб вирішувати з ними, як боротися з коронавірусом.
    Громадський дія, історик Павло Подоб’єд обурився таким рішенням.
    «Замість того, щоб змусити росіян платити податки в Україні… Зеленський просить Новинського (читай Москву) про кураторство над областю, що межує з тимчасово окупованою АР Крим. Може попросимо Медведчука про кураторство над СБУ і СЗР? Гулять так гулять!», — написав він.
    Окрім того області розділили таким чином:

    • Рінат Ахметов — Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська області та Кривий Ріг;
    • Ігор Коломойський — Запорізька область, Волинська область – разом з Ігорем Палицею;
    • Ігор Палиця — Волинська область (разом із Коломойським) і Тернопільська область (за даними “УП”, новий глава Тернопільщини відмовився працювати з людиною Палиці);
    • Віктор Пінчук — Дніпропетровська область;
    • Андрій Веревський — Полтавська й Кіровоградська області;
    • Юрій Косюк — Вінницька й Черкаська області;
    • Андрій Ставніцер — Одеська область;
    • Олександр Ярославський — Харківська область.

    Найсвіжіше

    Популярне