Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Монахи і волонтери ПЦУ почали довозити медиків до лікарень у Луцьку та Києві

    На Волині та у Києві монахи й волонтери Православної Церкви України почали довозити медичних працівників до лікарень.
    Про це повідомляє сторінка Соціального служіння ПЦУ та газета suspilne.media.
    «Соціальне служіння Київської Митрополії продовжує надалі привозити медиків на робочі місця з сіл і міст київської області. Кожного дня ми долаємо сотні кілометрів, щоб наші найкращі медпрацівники могли виконувати свої прямі обов’язки, лікувати й рятувати життя, а не перейматися як їм потрапити на роботу чи додому. Низький уклін вам, за вашу неоціненну працю», – йдеться на сторінці ПЦУ.

    Також у Луцьку монахи Свято-Миколаївського Жидичинського чоловічого монастиря власним автобусом організували доїзд лікарів, медсестер та санітарок до Луцького центру первинної медичної допомоги № 1.
    Монахи кажуть що у Луцьку майже від перших днів карантину зупинено громадський транспорт, через те запропонували Луцькій міськраді допомогу.
    О сьомій ранку на 40-му кварталі Луцька в автобус сідають перші пасажири. Усі в захисних масках. Керує транспортом отець Сильвестр.
    «Люди довольні. І нам теж добре. Це нам свого роду як служіння, служіння Церкві, служіння людям. По Вайбер-групі ми спілкуємось, скільки людей їде, після ІІ зміни скільки буде, і тоді вибираємо транспорт. Або один автобус або бусік. А з ранку їдемо двома транспортами, бо інакше не встигнемо до восьмої години їх направити», – каже монах.
    Лаборантка Луцького Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Галина Ситник: «Я їду від самого 40 кварталу. Як би не отець Сильвестр, то не було б чим їхати. Таксі хіба що. – А як назад добираєтесь? – Так само нас відвозять».
    «Враховуючи, що зараз менше людей перебуває у храмі. То ми маємо піти до людей. Для того ми тут. Зрештою хтось має це робити. Я сам мріяв колись бути лікарем. Я розумію, що вони зараз на передовій. Їм найбільше треба допомога», – каже архімандрит Костянтин.
    Декана монастирів Волинської єпархії ПЦУ Архімандрит Константин (Марченко) запросив інших долучитися до доброчинної справи — хто може транспортом, а хто — пожертвами на пальне. Також у монастирі щодня лунає акафіст святителю Миколаю Чудотворцю. І б’ють дзвони.
    — З благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла за давнім церковним українським звичаєм взиваємо до Господа дзвонами, аби Він спинив напасть, — повідомив архімандрит.

    Найсвіжіше

    Популярне