Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ в Одесі закликає причащатися не зважаючи на вірус. Відео

    На тлі масштабного поширення небезпечного захворювання по всьому світу, все ще виявляються ті, хто сумнівається, чи то через свою розумову відсталість, чи то за деяких корисливих причин, у рівні загрози. І серед таких, як не дивно, чимало священнослужителів РПЦвУ.
    Помічник настоятеля Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі, протоєрей Олександр Маличенко, а ефірі телепрограми «Гвоздь дня» телеканалу Медіа-Інформ заявив, що в процесі таїнства Євхаристії (причастя), дослівно: «Ми знаємо те, що в чаші, яка надається народу божому, є саме тіло і кров Христа спасителя. І жодна інфекція не може бути поширена через це тіло і кров Христа спасителя», передає Інформаційний навігатор.

    Видання нагадує представникам РПЦвУ, які в непростий період коронавірусної епідемії продовжують закликати парафіян до своїх храмів, пропагуючи виконання антисанітарних ритуалів, що сам духовний ритуал не є панацеєю від реальної інфекції. Акцентуємо увагу, що виконання саме таких ритуалів сприяло, в тому числі і буяння чуми в середні віки в Європі.
    Поділ духовного життя і реального, особливо в такий непростий і загрозливий життю людей період, це важлива необхідність. Заклики і наративи, поширювані такими персонажами як протоєрей Олександр Маличенко – це ніщо інше, як злочин, в першу чергу здійснюється, щодо самих же парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне