П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Чорногорська поліція затримала настоятеля монастиря Сербського патріархату за порушення карантину

    Поліція Чорногорії затримала 31 березня настоятеля монастиря Режевичі (Сербський патріархат) і десятьох прихожан за порушення карантину у зв’язку з пандемією COVID-19.
    «Громадян затримали під час ранкової Літургії. Настоятель монастиря архімандрит Хризостом (Нешич), громадянин Сербії, також був заарештований за недотримання санітарних стандартів, прийнятих для боротьби з небезпечним інфекційним захворюванням», – повідомив телеграм-канал “Montenegro Direct Line”, на який посилається Credo.press.
    «Сьогодні у нас була літургія, прийшли вагітна жінка з чоловіком, жінка з маленькими дітьми, ще кілька людей прийшли помолитися Богу. Потім прийшла поліція, вони записали імена всіх людей і викликали мене на допит. Потім вони викликали священика, що служив, єромонаха Ілію», – розповів архімандрит Хризостом в інтерв’ю “Montenegro Direct Line”. За словами о. Хризостома, о. Ілія буде зобов’язаний з’явитися до суду, незважаючи на те, що настоятель взяв всю відповідальність за порушення карантину на себе.
    Раніше поліція Чорногорі в м.Котор затримала протопресвітера Сербського патріархату Момчило Крівокапіча за вчинення молебню, на якому були присутні 15 осіб, незважаючи на карантин. Як розповів о. Момчило сербській газеті «Правда», молебень до Богородиці відбувався в Которі щовечора Великого посту починаючи з XVII століття, коли по молитвам до Неї місто і вся Чорногорія були позбавлені від чуми. «Пресвята Діва захистила нас від чуми тоді, і саме тому ми зараз молимося їй про позбавлення від цієї чуми нового століття», – заявив священнослужитель. 29 березня поліція Котора також викликала на допит одного священика і трьох прихожан за вчинення панахиди на цвинтарі.

    Найсвіжіше

    Популярне