Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Незважаючи на вказівки Московського Патріарха: У РПЦ продовжують порушувати карантин

    Не дивлячись на нещодавній указ Московського Патріарха Кіріла (Гундяєва) утриматись від відвідування храмів, у приклад святої Марії Єгипетської, у сам день Маріїного стояння (особливого богослужіння, коли читається повний покаяльний канон прп. Андрія Критського і житія преп. Марії Єгипетської) в деяких монастирях і єпархія відверто знехтували розпорядженням очільника Російської православної Церкви. Богослужіння відбувалось із залученням понад 10-ти мирян.
    Зокрема, у Троїце-Сергієвій Лаврі, Московському покровському Серафимо-Дівеївському монастирях були присутні багато парафіян серед яких і діти без жодних засобів застереження, але із хустинками на голові.
    Нагадаємо, що у неділю 1 квітня Патріарх Кіріл у свої проповіді закликав віруючих РПЦ «утриматись від відвідування храмів», до часу доки «поки не буде особливого Патріаршого благословення». Очільник РПЦ також наказав віруючим не слухати «всякі інші проповіді, в тому числі ті, що виходять від нерозумних священнослужителів», а слухати і виконувати лише те що «що сказав Патріарх». Утім парафіяни і священнослужителі не послухали того, що сказав їм Патріарх. Можливо, укази Патріарха РПЦ стосуються лише його самого, адже він дійсно звершив це богослужіння у пустому Храмі Христа-Спасителя у Москві.
    Разом з тим Гундяєв наголосив, що «Церква закликає … строго виконувати всі приписи, які виходять від санітарної влади в Росії». Проте на фото видно грубі Порушення приписів «санітарної влади в Росії».


    Найсвіжіше

    Популярне