Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    2013 році МП виселив інфекційну лікарню на території лаври під готель, а зараз прикидаються «овечками»

    Ще за імперських часів на території Києво-Печерської лаври побудували лікарню для важкохворих. Тодішні монахи по-християнськи допомагали нужденним. З часів незалежності в монастирі був головний центр лікування хворих на ВІЛ, гепатити та інші інфекційні хвороби. Чому «був»? Та тому, що у ситуацію втрутився скандальний намісник Лаври – владика Павло (Лебідь).
    «Так, я являюся ініціатором, щоби виселили інфекційну лікарню звідси. Ви хотіли б, щоби у вашому під’їзді, біля вашої квартири був притон?», – коментував тоді ситуацію з виселенням владика Павло.
    У результаті – хворих виселяли силою! Тоді, коли для них ще навіть не добудували новий корпус. А владика Павло «вже традиційно» сипав справжньою християнською любов’ю…
    Зараз у Московському Патріархаті перефарбувались у білих овечок. Кажуть що готові прийняти всіх хто постраждав від коронавірусу. Але чи щирі ці слова, якщо Павдо тоді сипав прокляттями і казав що йому неприємно. «Ви хотіли б щоби біля вашої квартири був притон», – казав Павло.
    «Мені неприємно, що людина, яка гуляла, дістала всі хвороби які тільки можна дістати – а я тут молюся – і щоб мене хтось нагородили тут ходячи по території якоюсь хворобою», – «людяно» обурювався тоді церковник.
    Виселення з лаври лікарні коштувало життя 5 пацієнтам, стверджував Андрій Андрушків, фахівець відділу зі зв’язків з громадськістю Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ.
    Також, розповідаючи про дебати з приводу реставраційної майстерні на території лаври, владика Павло зізнався в організації вбивства чотирьох людей. «Були дуже відкриті дебати. Я сказав, що помруть, якщо не підуть. І в один день три людини померло. Вони (музейники – ред.) Написали відкритий лист, скаргу на мене Блаженнішого Митрополита Володимира. Я бачу, що у блаженнійшого митрополита Володимира йдуть іскри з очей – ну так, ніжно я говорю. І він каже: “Ви що собі дозволяєте?”. Я говорю, що?”. “Ось ви прокляли музейників, у них померло три людини …” Я повертаюся: “До вечора помрете всі. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа” (при цьому владика Павло схрестив благословляє жестом руки – ред.). Ну правда, ще одна людина померла. Вони швиденько змилися … Я питаю у блаженнійшого, що я не так зробив? “», – розповів митрополит Павло на тлі різдвяної ялинки.

    Згодом стало зрозуміло, за що насправді переживав владика Московського Патріархату Павло. Дуже швидко історична будівля у самому центрі Києва в Києво-Печерській лаврі перейшла в руки монастиря Московського Патріархату. Ласий шматок! І колишню інфекційну лікарню почали швидко перебудовувати під власні потреби.
    Прокляттями, погрозами та інтригами цю будівлю таки відібрали на користь підконтрольної Москві церкви.
    «Там був храм і я зроблю там храм», – говорив тоді Павло. Але що ж там зробили насправді? Відреставрована будівля, власна парковка, новенький фасад. На храм не схоже. Ні тобі купола, ні церковного подвір’я… Всередині – багатий інтер’єр, виглядає цілком по-світськи.  Як виявилось замітсь обіцяного церковниками храму побудували справжнісінький готель.

    https://www.youtube.com/watch?v=CZan42gA5gg&feature=youtu.be

    Найсвіжіше

    Популярне