Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Тест підтвердив коронавірус у настоятеля Києво-Печерської лаври: заразилися ще четверо монахів

    ПЛР-тест у настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Московського Патріархату Павла (Лебідя) дав позитивний результат — він заразився на коронавірус. Крім нього, захворіли ще чотири ченці.
    Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на власні джерела.
    Раніше тестування підтвердила прес-служба лаври. Також вони повідомляли про те, що на COVID-19 перевірилися і інші священнослужителі – у чотирьох з них виявили хворобу. Зараз двоє ченців госпіталізовані до Олександрівської лікарні.
    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що у 58-річного митрополита виявили коронавірус. Нездужання священнослужитель відчув ще три дні тому, зараз же інфекція підтвердилася. При цьому, митрополит входить в групу ризику, озвучену МОЗ України, бо хворіє на цукровий діабет.
    Повідомляється, що митрополит Павло провів службу, на якій були присутні предстоятель Російської Православної Церкви в Україні Онуфрій (Березовський), митрополит Антоній і політики, серед яких був перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов та Вадим Новинський.
    У неділю, 5 квітня, Києво-Печерську лавру закрили на карантин. Вранці проводилося богослужіння тільки для ченців, а прихожан всередину не впускали – біля входу чергувала поліція.
    Примітно, що раніше митрополит Павло закликав ігнорувати карантин, мовляв, страшніше не хвороба, а гріх. Він запрошував людей в монастир, щоб ті причащалися, молилися і обіймалися.

    Найсвіжіше

    Популярне