П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Загибель жінки у Горлівці: Чергова провокація окупантів та підігрування РПЦвУ

    У п’ятницю 10 квітня прокремлівські пропагандистські ресурси в унісон поширюють меседж «Збройні Сили України продовжують вбивати своїх співгромадян». А джерелом цієї інформаційної операції став єпископ Горлівський РПЦвУ Митрофан. Тої самої, що мала займатися «миротворчістю».

    У своїй провокації кремлівські пропагандисти використовують загибель 26-річної жінки в окупованій Горлівці, що сталася 9 квітня. Єпископ Митрофан відразу ж записав відеозвернення до президента України Володимира Зеленського, в якому ставить запитання «До яких пір вбиватимуть людей на Донбасі?». У цьому ж зверненні московський єрарх звинувачує ЗСУ у загибелі жінки – над тим місцем літав «український безпілотник», який скидав міни.
    Цікаво, де ж вони бачили безпілотник-міномет? І чому єпископ Митрофан ставить це запитання президенту України, а не ватажкам окупаційних військ та адміністрацій? Бо це ж їх давня практика обстрілювати мирне населення на окупованих територіях, а потім звинувачувати у всьому ЗСУ. Митрофан чомусь замовчує той факт, що 9 квітня російсько-окупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ з мінометів, заборонених Мінськими домовленостями. Що завадало окупантам вистрілити кілька мін в бік цивільних? Та й Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нічого не знає про обстріл Горлівки українськими військами. І тим більше нічого не знає про безпілотник-міномет.
    Ця провокація ще раз показала спарвжнє обличчя «миротворчих» єрархів РПЦвУ: задобрювати окупантів та звинувачувати у всьому українських військових.

    Найсвіжіше

    Популярне