Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент: Від поведінки на Великдень залежатиме тривалість карантину

    Змінювати традиції заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації.
    Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців.
    «Ситуація демонструє, що для коронавірусу неважливі ваші національність, стать або віросповідання. Демонструє, що не можна ставитися до хвороби легковажно. Тому вкотре закликаю вас на Великодні свята бути вдома. І я радий, що, згідно із соціологічними опитуваннями, майже 90% українців так і планують зробити», – зазначив Глава держави.
    За його словами, є домовленості з українськими медіагрупами, завдяки яким можна буде побачити трансляцію богослужінь з усіх церков на телевізійних каналах України.
    «Кожен з нас розуміє, що цьогоріч доведеться змінювати традиції. І робити це заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації. Від нашої поведінки на Пасху, від нашої дисципліни будуть залежати подальші терміни карантину. Як я й казав раніше – ми всі хочемо якнайшвидше подолати хворобу, мати хороше й традиційне літо. Тож давайте разом постараємось заради спільної мети і будемо святкувати Великдень вдома», – підкреслив президент.
    Він також наголосив, що це стосується не лише освячення кошиків, це стосується і традиційних пікніків та походів у гості.

    Найсвіжіше

    Популярне