П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В окупованому Донецьку РПЦвУ виконує план максимального поширення коронвірусу

    12 квітня православні відзначили Вербну неділю – День Входу Господнього до Єрусалиму. Головне богослужіння на тимчасово окупованих територіях Донецької області відбулось в Спасо-Преображенському соборі м. Донецьк. Очолив літургію митрополит Донецький і Маріупольський РПЦвУ Іларіон (Шукало).
    Офіційний сайт Донецької єпархії повідомляє, що служба відбулась із дотриманням рекомендацій щодо використання засобів протиінфекційного захисту. Тут же надається фоторепортаж з місця події, який змушує трохи засумніватись у ефективності вжитих промосковською церквою заходів.

    На фото видно, що людей у храмі досить багато, а захисні медичні маски носять одиниці. Коментарі зайві.
    Митрополит РПЦвУ Іларіон (Шукало) став співучасником плану РПЦ щодо максимального поширення коронавірусу, наразивши на небезпеку інфікування сотні людей.
    Принагідно нагадуємо всім священникам та єрархам РПЦвУ, що нова редакція ст. 325 Кримінального кодексу України – «Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань» – передбачає максимальну санкцію позбавлення волі на строк до трьох років. А якщо ті самі діяння спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
    Всім винним у вчиненні аналогічних діянь на території України, в тому числі тимчасово окупованих, доведеться незабаром відповісти згідно чинного українського законодавства.

    Найсвіжіше

    Популярне