Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Блаженнійший Епіфаній показав приклад турботи про ближнього

    Православна церква України (ПЦУ) купила для міської дитячої клінічної лікарні №1 Києва апарат ультразвукового дослідження (УЗД). Про це в ефірі програми ТСН повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.
    «У цьому році ми як церква вирішили не відправляти делегацій, оскільки діють карантинні обмеження. До нас були відповідні звернення, щоб ми організували чартерний рейс, але ми вирішили ті кошти, які будуть задіяні для того, щоб привезти благодатний вогонь, ми днями передали, купивши УЗД-апарат для 1-ї дитячої клінічної лікарні, де лікують дітей, хворих на коронавірус», – цитує Блаженнійшого Епіфанія видання «Гордон».
    Не важко передбачити, як прокремлівські інформаційні боти вибухнуть шквалом критики, мовляв, предстоятель ПЦУ знехтував головним Святом християн, зневаживши своїх вірян.
    Але таким вчинком його Блаженство продемонстрував більше, ніж турботу про вірян. Придбаний апарат УЗД буде лікувати не лише дітей християн, а також малят, які зростають в родинах, що сповідують інші релігії, або не сповідують жодної.
    Таким чином, очільник ПЦУ продемонстрував, що Православна церква України не на словах, а у справах є відкритою для всіх, і захищатиме інтереси всіх українців в будь-яких умовах в усі часи.
    Беззаперечний акт добра напередодні Великодня влучно розставив акценти у питанні «яка церква турбується про громадян, а яка – про власний гаманець?».

    Найсвіжіше

    Популярне