Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Почаївська та Святогірська лаври РПЦвУ порушили карантин і домовленості з поліцією

    Через порушення карантину під час Великодніх богослужінь в лаврах РПЦвУ в Тернопільській та Донецькій областях розпочато кримінальні провадження. У Святогірській Свято-Успенській лаврі і в Почаївській Свято-Успенській лаврі під час служби знаходилася велика кількість осіб, які не дотримались соціальної дистанції, частина з них не використовувала засоби індивідуального захисту.
    Про це інформує Цензор.нет з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.
    Божественна літургія в Почаївській Свято-Успенській лаврі на Тернопільщині відбулася за участі великої кількості віруючих. Згідно з попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння повинно було проводитися з виконанням всіх умов і правил щодо карантину. Парафіяни мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.
    Великоднє богослужіння розпочалося о 23 годині. У цей час поліцейські зафіксували скупчення людей в храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції. Крім того, під час релігійної служби духовенство відкрило двері монастиря, і віруючі, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину.
    А в Святогірській Свято-Успенській лаврі на Донеччині було зафіксовано збори кількох сотень людей, які не дотримались соціальної дистанції і частина з них перебувала без масок.
    За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

    Найсвіжіше

    Популярне