Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ знову начепила «маску гонимої церкви»

    Щойно православні відзначили світле Свято Воскресіння Господнього, РПЦ в України знову начепила на своє обличчя «маску гонимої церкви».
    Статті з красномовними назвами «Передвеликодня атака на Церкву: причини і наслідки» та «Шарій викрив «5 канал» у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі» розганяються проросійськими ЗМІ в Україні.
    Паралельно інтернет-сторінки РПЦвУ раптово після Великодня згадали про карантин і публікують «Рекомендації та порядок протиепідемічних заходів та вимоги до монастирського ізолятору в монастирях». А керівництво Почаївської Лаври зненацька «прийняло рішення» припинити допуск паломників у монастир.
    На диво, таке рішення монастиря було прийняте після того, як місто Почаїв було повністю закрите місцевою владою, а Національна поліція України порушила низку кримінальних справ за фактами порушення карантину у Почаївській Лаврі. До того ж, внаслідок діяльності монастиря все населення Почаєва визнано таким, що контактувало або могло контактувати з носіями СOVID-19.
    Факти красномовніші за будь-які інформаційні маніпуляції. РПЦвУ допустила та свідомо вчинила порушення карантину, які зараз розслідуються правоохоронними органами України.
    А що стосується так званої «гонимості», то нагадуємо, що до відповідальності притягуються всі, хто вчиняє правопорушення. До прикладу, 17 квітня у м. Самборі Львівської області керівництво храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ провело процесію винесення плащаниці. Багато учасників богослужіння не мали масок та не дотримувались дистанції. Поліція порушила кримінальну справу по вказаному факту і розпочала розслідування.
    Вкотре наголошуємо, що законодавство України не передбачає і не допускає будь-яких переваг для одних і переслідування інших релігійних організацій. Тож імідж «гонимої церкви» РПЦвУ – це інформаційні маніпуляції, які покликані приховати сліди протиправної діяльності прокремлівської церкви в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне