П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Почаївській лаврі «хворих немає», а на карантин закрили ще один монастир РПЦвУ

    У Почаївській лаврі кажуть, що самі закрилися на карантин у зв’язку із закриттям міста Почаїв на в’їзд і виїзд і що серед ченців інфікованих немає. Тим часом у Києві закрили на карантин Свято-Покровський Голосіївський чоловічий монастир – там 12 випадків захворювання.
    «У зв’язку з тим, що на карантин закрили місто Почаїв, де за останню добу було виявлено 13 осіб з коронавирусной інфекцією, було прийнято рішення закрити на карантин і нашу обитель. Ми попросили всіх прихожан поставитися до ситуації з розумінням, і тепер тут тільки насельники. Самі служимо, прибираємо в храмах і т.і.», – розповів Інформаційно-просвітницькому відділу РПЦвУ помічник благочинного єромонах Никодим (Шамайло).
    Він також підкреслив, що серед братії і послушників Лаври немає жодного випадку захворювання коронавірусною інфекцією. Нагадаємо, напередодні районна влада вирішила закрити Почаїв – 20 квітня у місті було офіційно підтверджено 13 нових випадків захворювання Covid-19.
    Тим часом київська міська влада вирішила закрити на карантин Свято-Покровський Голосіївський чоловічий монастир РПЦвУ через спалах коронавірусу. Про це повідомив під час брифінгу Київський міський голова Віталій Кличко.
    За його словами, в монастирі зафіксували 12 випадків захворювання COVID-19. «Серед тих, у кого за минулу добу підтвердили захворювання коронавірусом – 1 монах Києво-Печерської лаври і 12 ченців Покровського Голосіївського чоловічого монастиря. У цьому монастирі зараз відбувається дезінфекція всіх приміщень. І ми закриваємо його на карантин», – заявив Кличко.
    Раніше міська влада закрила на карантин Києво-Печерську лавру та Іонинський монастир.

    Найсвіжіше

    Популярне