П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ погані справи: Моспатріарх Кіріл попросив Путіна про відстрочку «комуналки»

    Патріарх Російської православної Церкви Кирило повідомив главі уряду про зниження пожертвувань через карантин і попросив відстрочити оплату комунальних платежів для храмів. Влада запропонувала парафіям індивідуально розбиратися з постачальниками.
    Як повідомляє РБК, копію листа Кіріла від 9 квітня підтвердили два російських чиновника.
    «Прошу вас розглянути питання про надання релігійним організаціям відстрочки оплати комунальних платежів на термін до скасування обмежувальних заходів та відновлення повноцінної роботи церков і монастирів», – написав глава Російської православної церкви Кіріл.
    Рахунки за тепло, електрику, газ, воду і навіть вивезення сміття оплачуються з пожертвувань прихожан, які значно знизилися у зв’язку з введеними владою обмеженнями на відвідування місць масового перебування людей для боротьби з коронавірусом.
    Голова синодального відділу РПЦ із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда вже попередив, що РПЦ перебуває в складній ситуації через зниження потоку прихожан і пожертвувань. Він заявив, що важка економічна ситуація в країні позначається і на храмах, а священики та їх родини живуть на кошти, які жертвують на підтримку приходу.

    Реакція комунальників Росії

    Представник «Газпрому» від коментарів відмовився. А підприємства які займаються вивезенням відходів заявили, що у разі відстрочки платежів російська держава має компенсувати витрати комунальникам.

    Найсвіжіше

    Популярне