Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Гуманітарна допомога від Росії Києво-Печерській лаврі – очікуваний хід за допомоги п'ятої колони

    Після того як РПЦвУ стала головним розповсюджувачем коронавірусної інфекції в Україні, заразивши тисячі українців за допомоги закликів до храмів всупереч карантину, вона робить черговий крок на стежці дестабілізації нашої країни.
    Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму блозі.
    Не для кого вже не секрет, що Києво-Печерська лавра, яка перетворилася в чумний епіцентр в самому серці України, б’є по кількості заражених ченців показники низки областей. І зараз раптово з’являється цікава інформація, що після того як РПЦвУ провела успішний, на мій погляд, терористичний акт із зараження тисяч громадян України в період святкування Вербної неділі і Великодня, в лона лаври може надійти гуманітарна допомога з Росії!
    За словами Уповноваженої з прав людини в Україні Людмили Денісової, так звана Уповноважене з прав людини Росії Тетяна Москалькова, звернулася до української колеги з питанням про доставку нужденній лаврі гуманітарного вантажу від російських «віруючих»! Мова йде про дві тони медикаментів, нібито зібраних простими російськими прихожанами, для стражденних ченців Києво-Печерської лаври …
    Звичайно, хтось може і купитися на цю слізну історію, але після військової розвідки МО РФ, яка «рятує» Італію від коронавірусу, аналогічної групи в Сербії, продажу «гуманітарних» ШВЛ в США, допомогу Києво-Печерській лаврі виглядає як неприхований пропагандистський акт. Причому гранично лицемірний і людиноненависницькій, з урахуванням регіонів РФ, що горять від коронавірусу. Але не про Росію ж мова, а про Україну.
    Погодьтеся, приголомшлива виходить картинка. Київська хунта морить священнослужителів Києво-Печерської лаври коронавірусом, а благородна Росія простягнула руку допомоги і братській Сербії, і натовській Італії і бездуховній Америці, готова допомагати і стражденним в Україні.
    Таким чином, я можу констатувати те, що навіть конвульсіруючи від коронавірусу, втрачаючи одного священнослужителя за іншим, РПЦвУ продовжує зберігати встановлену лінію на реалізацію кремлівських проектів в Україні. Проектів, від дестабілізації і масового зараження, аж до поширення інформаційних наративів про благородну, спасительну місію РФ в епоху чумного буйства.
    До слова сказати, «благородна» Росія деякий час тому блокувала перевезення гуманітарних вантажів, що призначалися для України, через свою територію. Якось не дуже «благородно».
    І ще дуже цікавий момент … На даний час священнослужителі Києво-Печерської лаври, у яких діагностовано коронавірус, а це ні багато ні мало 150 осіб, отримують всю необхідну медичну допомогу в повному обсязі. Виникає питання, які дві тонни медикаментів? Або російським парафіянам РПЦ здається, що священикам РПЦвУ не вистачає грошей на лікування і ліки?

    Що ж, вітаю їх тоді з номінацією на премію Дарвіна, адже хто-хто, а РПЦ та її філії ніколи не голодували. Наприклад, не так давно відомий на Волині священик Віктор Мартиненко порахував, у скільки обходиться облачення намісника Києво-Печерської лаври Павла. І сума ця виявилася досить кругленька, від 58 до 195 000 євро в залежності від набору облачення, яких у намісника не менше 18.

    А елітної нерухомості і парку елітних авто намісника Києво-Печерської Лаври (в народі Паша-мерседес) і його товаришів можуть позаздрити реальні доларові мільйонери-бізнесмени. І це вже не кажучи про живий кеш в американських доларах, в які РПЦвУ конвертує гроші прихожан, і на які вони і самі можуть не одну гуманітарну місію по всьому світу відправити.
    Як то кажуть – без коментарів!

    Найсвіжіше

    Популярне