Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ в найкоротші строки провела в Україні комплекс антидержавних спецоперацій

    Всього за два весняні місяці РПЦвУ дестабілізувала і реалізувала в Україні стільки успішних антидержавних акцій, скільки не змогла провести жодна силова структура РФ.
    Грубе і демонстративне порушення представниками РПЦвУ карантину в Україні в черговий раз продемонструвало, що ця організація не зацікавлена ​​не тільки в благополуччі нашої країни, але й її громадян. Хоча, якщо по правді, то коли вона була в цьому зацікавлена?
    Будучи філією РПЦ, по суті, силової структури РФ, яка виконує функції психологічного впливу на народні маси, вона і виконує відповідні диверсійні функції в Україні. Хоча, проведення релігійних ритуалів на Вербну неділю та Великдень за участю прихожан, я б більше кваліфікував як терористичний акт.
    Але після того як проект «Вербна неділя» і «Великдень» завершилися (а їх наслідки ще себе в повній мірі не проявили) ніхто і не думав брати паузу і РПЦвУ починає відразу реалізовувати новий сценарій. Сценарій, за яким вона виставляє себе гнаною і дискримінуємою українською владою.
    Так, напередодні спікер РПЦвУ митрополит Климент (Вечеря) заявив про численні звернення від єпархій та монастирів до влади з проханням надати посилену охорону і захистити святині. Викликано це було тим, що останнім часом по всій Україні спостерігаються спонтанні загоряння прихрамових сараїв. Одну з таких пожеж я нещодавно описував у своєму матеріалі «Навіщо горять «храми» РПЦвУ в Одесі».
    Справа в тому, що в моїх очах поведінка РПЦвУ і справді вже не просто несе якийсь асоціальний і антидержавний характер, але все більше викликає асоціативність з терористичною групою. Адже те, з яким розпачем і завзяттям вони закликали людей йти в храми в період карантину, навіть не дивлячись на те, що саме категорія священнослужителів РПЦвУ була однією з наймасовіших за поширенням COVID-19, яскраво демонструє, на які жертви вони готові йти заради досягнення поставлених цілей. Православні шахіди?
    І більш ніж упевнений, що без тіні сумніву вони готові жертвувати сараями і не тільки ними, заради яскравої картинки і створення контексту. Гнана церква, яка просить захисту у держави і, зрозуміло, яка цього захисту не отримає, що цілком передбачувано. І діючи з цим, цілком передбачуваним планом, будуть ще пожежі та розбійні напади деяких радикалів на представників РПЦвУ.
    До речі, до теми радикалів. Я чимало своїх матеріалів присвятив тому, що багато націоналістичних і радикальних організацій фінансуються з Росії і куруються по лінії ФСБ-СВР. А тому, так само не здивуюся, що якщо напади на представників РПЦвУ і матимуть місце, то без проблем буде виявлений ​​їх зв’язок з російськими контактами, а можливо і виявляти там нічого не потрібно буде – адже хлопці виявляться вже давно нам знайомими.
    Таким чином, РПЦвУ краще будь силової структури реалізувала в Україні цієї весни цілий комплекс заходів, що складається з:
    – провокація напередодні прибуття першої групи евакуйованих українців, з поширенням наративів про те, що ці люди загроза всім оточуючим як носії смертельно небезпечного вірусу;
    – повне нехтування карантином, тим самим демонстративне нівелювання указів і розпоряджень влади і де-факто нівелювання самої влади в принципі;
    – терористичний акт на Вербну неділю та Великдень із закликами не бояться інфекції, яка в храмах не є небезпечною з метою сприяти максимальному зараження прихожан;
    – заклик про допомогу Києво-Печерській лаврі, аж до гуманітарної допомоги з Росії, що є пропагандистською акцією;
    – створення видимості гонінь і утисків, що в підсумку може вилитися не тільки в гіпермасштабну інформаційну компанію проти України, але і стати каталізатором для масових акцій, під патронатом РПЦвУ.
    І все це в найкоротші терміни реалізували люди Бож’ї … Цікаво, вони в своїх храмах взагалі хоч моляться?
    Олександр Коваленко, військово-плітичний оглядач

    Найсвіжіше

    Популярне