Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині архімандрит РПЦвУ пішов на відвертий злочин і погрози журналістам

    Чернівецько-Буковинська Консисторія РПЦвУ звернулася до Служби безпеки України з проханням закрити редакцію газети «Молодий буковинець» на повний карантин.
    Таку заяву секретар Консисторії архімандрит Никита адресував начальнику управління СБУ в області В. Монастирецькому, заявляють у виданні.
    Напередодні інформаційний портал molbuk.ua передрукував інформацію сайту «Релігійна правда», який, посилаючись на власні джерела, повідомив про те, що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ митрополита Мелетія та ще низки священнослужителів – пневмонія.
    Кореспондент видання звернувся до єпархії з проханням прокоментувати цю ситуацію. Однак на запит у єпархії не відповіли, хоча повідомлення прочитали.
    Проте, замість того, щоб прокоментувати цю інформацію, архімандрит Никита відвідав редакцію газети газети, де, знімаючи на відео, демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно.

    Пізніше архімандрит написав заяву до СБУ, в якій зазначив, що «учора на сторінках газети «Молодий буковинець» дізнався, що захворів на COVID-19». Секретар Консисторії у своєму листі зазначив, що «контактував з головним редактором та іншими особами». При цьому він «жалкує і розкаюється у своєму вчинку» та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого.
    Водночас Никита закликав керівництво СБУ направити до редакції газети «представників відповідних служб з метою перевірки епідеміологічного стану у будівлі редакції». «При потребі провести заходи з дезінфекції приміщень та закрити установу на повний карантин», – йдеться у листі архімандрита.
    Своїми діями архімандрит РПЦвУ «накашляв» на кілька статей Кримінального кодексу. Це і перещкоджання журналістській діяльності (ст.171, до 5 років обмеження волі), погроза журналісту та замах на життя журналіста (ст.ст. 345-1, 348-1, до 15 років позбавлення волі) та умисне зараження інфекційною хворобою. Про останнє заявляли і в МВС.
    «До кримінальної відповідальності притягатимуть лише за умисне зараження людей коронавірусом. Це така хвороба, яка може застати в будь-якому місці в будь-який час. Ніхто не застосовуватиме жодних заходів, якщо людина не знала про те, що хвора. Але якщо знала – є відповідальність за навмисне зараження. В одній із країн зняли ролик, як громадянин їде в метро, ​​знімає маску, слину розмазує на поручні. За подібні дії передбачено до 8 років позбавлення волі. Сподіваюся, що у нас таких людей немає», – заявив заступник голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

    Найсвіжіше

    Популярне