Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії вважають, що Порошенко завадив потрапити «гумконвою» в лавру

    Депутат Держдуми Російської Федерації Сергій Гаврилов розповів про «істеричну реакцію» українського блоку Петра Порошенка через бажання відправити в Україну із Росії «гумконвой».
    Про це повідомляє ультраконсервативний канал православного олігарха Константіна Малофєєва.
    Гаврилов впевнений, що допомога із Росії є єдиним варіантом «вирішення кризи», але через «нацизм в Україні», було приречено на «тяжкі страждання і загибель в умовах коронавірусу мільйони жителів України».
    Незрозуміло чого єпископи Києво-Печерської лаври просять про допомогу, адже одне облачення (одяг) митрополита Павла (Лебідя) коштує декілька тисяч євро. Священик Віктор Мартиненко порахував, у скільки обходиться облачення намісника Києво-Печерської лаври Павла.
    Тим не менше, в Росії як завжди змальовують апокаліптичні сценарії.
    «Влада, по суті, в інтересах нацизму розписалася в повній відмові від захисту прав людини і свободи віросповідання, – сказав депутат РФ Сергій Гаврилов. – Ми бачимо, що нацисти в рік 75-річчя Перемоги піднімають голову на Україні, прирікаючи на тяжкі страждання і загибель в умовах коронавірусу мільйони жителів України».
    Раніше уряд України відмовився від допомоги з формулюванням, що вона «спрямована на захоплення Лаври» й «суперечить національним інтересам України».
    Що цікаво, необхідність гумконвою виникла у росіян одразу після того, як набрала популярності петиція про передачу Києво-Печерської Лаври Православній церкві України.
    Окрім цього, Росії потрібен не лише Крим чи Донбас. РФ не мислить себе без Києва. Росія без «Матері міст руських» не може вічно підгодовувати міф про великий «русскій мір» голослівними балачками.
    Що цікаво у 2019 році через з’явлення депутата Держдуми РФ в Грузинському парламенті в Грузії спалахнули сильні масштабні акції.
    Тодішні протести в Грузії пройшли під акомпанемент 26-ї сесії Міжпарламентської асамблеї православ’я яка проходить в Тбілісі. Тобто, в черговий раз, спецоперація російських силових структур була проведена з акцентами на релігійні мотиви. Інтерпретуючи іншими словами, ми до них з миром і благодаттю, а вони…
    Причому, використання релігії для досягнення цілей на зовнішньополітичних рубежах зараз Росією практикується повсюдно.
     

    Найсвіжіше

    Популярне