Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Протоєрей РПЦвУ Микола Данилевич натякнув, що петиція про лавру може скінчитись війною

    Дії численних представників РПЦвУ цілком очікувано викликали осуд громадян України, які спершу вимагали від кліриків та вірян РПЦвУ дотримуватись законодавства, а потім, коли заклики бажаного ефекту не досягли, на світ з’явилась петиція про передачу Києво-Печерської лаври Православній церкві України.
    І отут зчинився справжній лемент про «гоніння на церкву» у переплетінні з погрозами війною. Чи не щодня якесь проросійське чи російське видання публікує відео, де звучать досить загрозливі для України тезиси.
    Зокрема, не втримався від залякування війною і заступник глави Відділу зовнішніх зв’язків РПЦвУ протоєрей Микола Данилевич. Відеоролик під назвою «Отдать Лавру ПЦУ? Если будем молчать, нам навяжут другую Украину! Прот. Николай Данилевич (укр)» широко розганяють проросійські видання в Україні.
    «Саме такий меседж посилають нам: Вас не повинно бути! Коронавірус це, чи якась паніка, Томос, Майдан чи війна – завжди в чомусь церква (РПЦвУ – прим. ред.) винна. Але ця ідеологія веде до розколу країни. І потім це призводить до проблем, як це стало з Кримом чи Донбасом. Ті сили і люди, які це роблять, повинні задуматись і не робити це, якщо у них нема такого завдання на знищення країни», – мовить отець Микола Данилевич.
    Ось так і звучать погрози «іхтамнєтов»: «якщо будете чіпати нашу церковну структуру в Україні – Росія знищить вас війною, як в Донбасі, і відбере ваші землі, як Крим».
    Тож якою має бути реакція офіційної влади України на такі погрози «гонимої церкви», і до чого готуватись українцям? Питання із таких, що не потребують відповіді.
     
     
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне