Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Перший заступник голови ОП і вірянин РПЦвУ Трофімов: Попередня влада «дискредитувала дії мільйонів віруючих українців»

    Заступник глави Офісу Президента (ОП) Сергій Трофімов, коментуючи релігійну політику попередньої влади, заявив, що вона «просто дискредитувала дії мільйонів віруючих українців».
    Про це він заявив в інтерв’ю Дмитру Гордону 12 травня, передає Цензор.НЕТ.
    Трофімов сказав, що вважає предстоятеля «Української православної церкви» (РПЦвУ) митрополита Онуфрія справжнім монахом, людиною, яка «знаходиться на іншому духовному рівні».
    Також заступник голови ОП зізнався, що сам є віруючою людиною і прихожанином «УПЦ», проте шкодує, що за каденції попереднього Президента Петра Порошенка дуже велика кількість часу було присвячено «церковним питанням». За його словами, щодо релігії «обраний був лукавий вектор», і «просто дискредитувалися дії мільйонів віруючих українців».
    Крім того, Трофімов розповів про своє спілкування з предстоятелем «УПЦ». Він зазначив, що президент України Володимир Зеленський і він сам мали можливість спілкуватися з Онуфрієм після інавгурації, і в низці інших випадків, а також має рідкісні зустрічі з ним.
    За його словами, предстоятель «УПЦ» – «дуже цікава і глибока людина. Він монах, людина, яка служить Богу. Він поєднує в собі такі унікальні якості як мудрість, твердість і при цьому безмежну любов до всіх. Ці речі разом не завжди живуть. Він для мене знаходиться на зовсім іншому духовному рівні».
    Також Трофімов повідомив, що відвідує Свято-Успенську Києво-Печерську лавру і вважає її святинею світового масштабу.

    Найсвіжіше

    Популярне